ΣΤΙΣ «ΗΜΕΡΕΣ ΠΛΑΥΓΙΑΥΛΟΥ» ΜΙΑ ΔΕΚΑΤΡΙΑΧΡΟΝΗ ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟ ΦΛΑΟΥΤΟ

«Το φλάουτο ηχεί σαν ανθρώπινη φωνή»

Δημοσίευση: 23 Απρ 2009 2:51 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:49
«Αγαπώ το φλάουτο γιατί πλησιάζει περισσότερο στην ανθρώπινη φωνή και έτσι μπορώ και εκφράζω τα συναισθήματα που μου προκαλεί» λέει η μικρή συμμετέχουσα στο Διεθνές Φεστιβάλ Φλάουτου που διεξάγεται από χθες στο Δημοτικό Ωδείο στη Λάρισα, περιγράφοντας με τρυφερότητα το γλυκύ ήχο του πλαγίαυλου που εδώ και τέσσερα χρόνια έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς της. Η Μaria Francisca Rocca Arbelaez έλαβε χθες μέρος στο διαγωνισμό της πρώτης κατηγορίας φλάουτου για νεαρούς καλλιτέχνες που έχουν γεννηθεί από το 1994, κατάγεται από την Κολομβία αλλά μένει μόνιμα με την οικογένειά της στην Ελλάδα. Το ταλέντο της στο φλάουτο το εξασκεί στο Μουσικό Γυμνάσιο της Πηλέας της Θεσσαλονίκης.
Ενθουσιασμένη για τη συμμετοχή της στις ξεχωριστές «Ημέρες Πλαγίαυλου 2009» δηλώνει ότι αισθάνεται τυχερή που έχει την ευκαιρία να γνωρίσει σε μια γιορτή μουσικής του κόσμου ανερχόμενους και φιλόδοξους φλαουτίστες καθώς και καταξιωμένους, βιρτουόζους του είδους από κάθε γωνιά της γης. «Στόχος μου είναι η εμπειρία της συμμετοχής και όχι τόσο το βραβείο» τονίζει η Francisca» που επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στον τρόπο και τις τεχνικές που εφαρμόζουν στο μουσικό τους διάλογο με το φλάουτο και οι άλλοι μουσικοί της ηλικίας της.
Η νεαρή Κολομβιανή απέσπασε πέρυσι το Β΄ Βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό φλάουτου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης στο Κέντρο Ιστορίας στην Αθήνα και αν και ακολουθεί με συνέπεια τον πολυφωνικό κανόνα της ομιλίας του αγαπημένου της πνευστού διαθέτει ταλέντο και στο βιολί με το οποίο ήρθε σε επαφή στην ηλικία των 3,5 ετών. Με αγαπημένο της συνθέτη έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του βιεννέζικου κλασικισμού, τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, η Francisca αναγνωρίζει ότι στην πορεία του χρόνου θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα σε ένα από τα δύο αγαπημένα της μουσικά όργανα καθώς από τώρα έχει καθορίσει την επαγγελματική ενασχόλησή της με τη μουσική.
Πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ που θα διαρκέσει έως μεθαύριο Σάββατο 25 Απριλίου μπορούν να λάβουν όσοι επιθυμούν στην ιστοσελίδα www.flutemeetings.com ή να απευθυνθούν στο e-mail: info@flutemeetings.com. Τηλέφωνο επικοινωνίας στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στην πλατεία Λαού 2410-536.291.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass