ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

«To πέταγμα του Ίωνα»

Δημοσίευση: 24 Απρ 2009 3:10 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:49
Μια μοναδική θεατρική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα παιδιά που νοσηλεύονται αυτές τις ημέρες στις Παιδιατρικές Κλινικές του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Το «Θεσσαλικό Θέατρο», στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης, και με στόχο να προσφέρει διασκέδαση, χαρά και γέλιο στα νοσηλευόμενα παιδιά, παρουσίασε χθες στις Παιδιατρικές Κλινικές του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας το τρυφερό παιδικό έργο της Νάνσυς Σπετσιώτη: «Το πέταγμα του Ίωνα».
Πρόκειται για ένα έργο με ιδιαίτερη ευαισθησία και τρυφερότητα, καθώς περιγράφει τις περιπέτειες του μικρού Ίωνα, ενός μικρού νηκτικού πτηνού που έχει χάσει τη μητέρα του σε μια καταιγίδα. Ο Ίωνας, αναζητώντας τη μητέρα του, θα ζήσει μια σειρά από περιπέτειες, μέσα από τις οποίες θα αναδειχθούν οι αξίες με τις οποίες τον έχει εμποτίσει η μητέρα του, αλλά και θα γνωρίσει καινούρια πράγματα και θα δημιουργήσει ο ίδιος πολλά. Με σκοπό να βοηθήσει τα άλλα πουλιά, που βρίσκονται σε δύσκολη θέση λόγω της ανθρώπινης παρέμβασης στη φύση, θα εφεύρει την καιρική πυξίδα. Στο τέλος, πλήρης γνώσεων, θα ξανασυναντήσει τη μητέρα του...
Το μικρό αυτό θεατρικό έργο είναι γραμμένο από τη νεαρή ταλαντούχα Λαρισαία συγγραφέα Νάνσυ Σπετσιώτη, που έχει δώσει πολύ καλά δείγματα θεατρικής γραφής, κερδίζοντας το 3ο κρατικό βραβείο θεατρικού έργου το 2008 με το έργο «Ταμπλό Βιβάν», αλλά έχει κερδίσει την εκτίμηση κοινού και κριτικών και στην ενασχόλησή της με τον κινηματογράφο, σκηνοθετώντας και γράφοντας σενάρια ταινιών μικρού μήκους, κερδίζοντας μάλιστα και τιμητικές διακρίσεις σε διάφορα φεστιβάλ. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το έργο αποδόθηκε σκηνικά, και μάλιστα με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αφού για τη συγκεκριμένη παράσταση είναι προσαρμοσμένο για να παιχθεί στους ιδιαίτερους χώρους των Παιδιατρικών Κλινικών των δύο νοσοκομείων της Λάρισας. Η σκηνοθεσία της παράστασης ήταν του Άκυ Μητσούλη, η μουσική του Χρήστου Κτιστάκη, ενώ έλαβαν μέρος οι ηθοποιοί: Ανδρομάχη Μακρίδου, Παναγιώτης Μπάκας και Χαρά Τσιόγκα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass