ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Συγκίνηση στην Ελασσόνα για τη Μητέρα

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2009 2:32 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:58
ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Μια όμορφη εκδήλωση γεμάτη ευαισθησίες, συγκίνηση και ζεστό χειροκρότημα, μια βραδιά – αφιέρωμα στη Μητέρα, διοργάνωσε με επιτυχία η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελασσόνας (πρώην ΔΕΠΤΑΚΑΛ) στο κατάμεστο Θέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ελασσόνας. Την εκδήλωση άνοιξε ομιλία της σχολικής συμβούλου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρίας Παπαδοπούλου – Φαρμάκη, που με μεστό και ζωντανό λόγο έδωσε το στίγμα της ξεχωριστής ημέρας.«Η εμπειρία της μητρότητας αποτελεί ανεξίτηλη σφραγίδα στη γυναικεία ταυτότητα. Η ψυχική αλλαγή που συντελείται όταν γίνει το πέρασμα σε αυτή τη νέα κατάσταση ύπαρξης και λειτουργίας, της μητρότητας, μεταβάλλει και τον τρόπο με τον οποίο η γυναίκα αντιλαμβάνεται την πραγματικότητά της. Η αναγνώριση αυτών που αγαπάμε και μας αγαπούν δεν είναι και τόσο δύσκολη. Μερικές φορές η πιο απλή χειρονομία μπορεί να είναι μεστή νοήματος και με μεγαλύτερη συναισθηματική βαρύτητα από ένα ακριβό δώρο. Λόγια παρηγοριάς, μια ζεστή αγκαλιά, ευήκοα ώτα και διάθεση προσέγγισης και κατανόησης του άλλου μπορεί να κάνουν μεγάλη διαφορά στη ζωή ενός ανθρώπου. Δεν είναι παράξενο το ότι η κλασική Ελληνίδα μητέρα θεωρείται κατά κάποιον τρόπο ένας ιδιαίτερος τύπος μητέρας. Μια κλασική Ελληνίδα μάνα αγαπά τα παιδιά της όσο τίποτα άλλο στον κόσμο, τα κακομαθαίνει από την ώρα της γέννησής τους. Η ανιδιοτέλεια της αγάπης της είναι εκπληκτική. Είναι μια αστείρευτη πηγή τρυφερότητας και δύναμης…», τόνισε χαρακτηριστικά. Και η κ. Παπαδοπούλου – Φαρμάκη ολοκλήρωσε, καταχειροκροτούμενη: «Το χέρι που λικνίζει το λίκνο του παιδιού, είναι το χέρι που κυβερνάει τον κόσμο», λέει κάποιος σοφός, εννοώντας πως η ανθρωπότητα κυβερνάται από ανθρώπους που οι ενέργειές τους, καλές και άσχημες, έχουν ως αφετηρία την αρχική αγωγή που πήραν από τη μητέρα τους. Σ’ αυτό το χέρι λοιπόν που κυβερνάει τον κόσμο οφείλουμε να σκύψουμε ευλαβικά και να αποδώσουμε την τιμή που του αξίζει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει σε όλες τις μάνες του κόσμου για όσα μας πρόσφεραν και για όσα θα μας προσφέρουν στο μέλλον».
Ακολούθησε η μαθητική θεατρική ομάδα του 2ου Γ.Ε.Λ. με την υπεύθυνη της ομάδας Χαρά Τάκα, που παρουσίασε το θεατρικό έργο της Χρύσας Σπηλιώτη, «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;». Τους ρόλους υποδύθηκαν θαυμάσια οι μαθήτριες Χασιώτη Δήμητρα, Γουλιελμάκη Μαρία, Κωστοπούλου Ραφαέλα, Τάκα Μαρία, Κουρκλίδου Μελίνα, Ρόκου Μαρία, Παλιούρα Ελένη, Χουρίδου Ραφαέλα, και ο μαθητής Τσιαντούλας Ανδρέας.
Το τρίτο μέρος της εξαιρετικής εκδήλωσης ανήκε στην ανανεωμένη και πολλά υποσχόμενη για τη συνέχεια πολυμελή Παιδική Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας, που με τη διεύθυνση του μαέστρου της κ. Κων/νου Μάτη, έδωσε «δείγματα» της δουλειάς της, ερμηνεύοντας γνωστές συνθέσεις, αφιερωμένες στη μητέρα. Τη χορωδία συνόδευσε στο πιάνο η Έφη Φαρμάκη, και στο κλαρινέτο ο Θανάσης Σαμόλαδος.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass