ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ- ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Ο βίος του Αγίου Αχιλλίου

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2009 2:40 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:58
Μια ενδιαφέρουσα αναδρομή στο ιστορικό και όχι μόνο του Αγίου Αχιλλίου πραγματοποιήθηκε χθες στο «Χατζηγιάννειο» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού δ. Λαρισαίων «Αχίλλια 2009». Στη χθεσινή εκδήλωση ομιλίες παρέθεσαν ο κ. Χαράλαμπος Στεργιούλης-διδάκτορας Βυζαντινής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. με θέμα: «Η διασκευή του βίου του Αγίου Αχιλλίου από ρητορικής επόψεως» και η κ. Χρυσούλα Μότσιου-Τσανά-διδάκτορας Θεολογίας του Α.Π.Θ. με θέμα: «Ο ΄Αγιος Αχίλλιος και ο συν αυτώ χορός των αγίων της Μητροπόλεως Λαρίσης». Η βραδιά επενδύθηκε μουσικά με τη Χορωδία της σχολής Βυζαντινής Μουσικής, της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.
 Απεικόνιση Μεσογειακών
Αγωνισμάτων σε πήλινα
Σήμερα, στο πλαίσιο των «Αχίλλιων 2009» στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Εικαστική Αναπαράσταση Μεσογειακών Αγωνισμάτων σε Πήλινο». Οι δάσκαλοι των εικαστικών τμημάτων των Λεσχών Πολιτισμού καλούν μικρούς και μεγάλους στο εικαστικό εργαστήρι απεικόνισης Μεσογειακών Αγωνισμάτων σε πήλινα, όπου θα ζωγραφίσουν με πρότυπο τη ζωγραφική σε κεραμικά της Αρχαίας Ελλάδας. Την επιμέλεια λειτουργίας των εργαστηρίων έχουν οι δάσκαλοι των εικαστικών τμημάτων των Λεσχών Πολιτισμού. Την Παρασκευή 22 Μαΐου στις 6.30 μ.μ. στο Φρούριο, στο χώρο του αγάλματος της Ελευθερίας, ανοιχτό θεατρικό παιχνίδι με θέμα «Λάρισα – Η Πόλη της γιαγιάς και του παππού μου» θα αλλάξει την καθημερινή εικόνα της πόλης με τις εμψυχώτριες των τμημάτων Θεατρικού Παιχνιδιού των Λεσχών Πολιτισμού και την Ομάδα Ψυχοπαιδαγωγικής Ενημέρωσης και Εμψύχωσης «Έκφραση» καθώς μέσα από εικόνες της παλιάς Λάρισας τα παιδιά θα γνωρίσουν και θα αναπαραστήσουν τη ζωή των κατοίκων της, όπως ήταν στο παρελθόν.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass