ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΜΑΣΤΟΡΟΔΗΜΟΥ

«Διερμηνείς»... ποιητικών διαδρομών

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2009 3:18 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:58
«Η Χρύσα Μαστοροδήμου, με το χάρισμα της οξύνοιας και με τα ταλέντο του γραπτού λόγου πεζού και έμμετρου, μας προσφέρει μία αξιόλογη εργασία σε ποίηση», τόνισε χθες η ζωγράφος – ποιήτρια, Αλέκα Καράτζιου, παρουσιάζοντας την ποιητική συλλογή «Διερμηνείς» της εκπαιδευτικού.
Η κ. Καράτζιου επισήμανε ότι το ξεχείλισμα της ευαισθησίας της κ. Μαστοροδήμου ζωντάνεψε τις άψυχες σελίδες με γλαφυρότητα μέσα από τους στοχασμούς της με πλούσια νοήματα και προβληματισμούς που βιώνουμε καθημερινά στη χαλεπή αυτή εποχή.
«Τα συναισθήματα που έφεραν την ποιήτρια να καταθέσει αυτές τις σκέψεις είναι ένα κρυφό παράπονο απέναντι στη δική μας γενιά που φέραμε την κοινωνία μας σ΄ αυτή την άθλια κατάσταση», υπογράμμισε, ενώ κατέληξε: «Τα ερεθίσματα που δέχθηκα από το περιβόλι της ποιήτριας είναι η λυρικότητα, η ομορφιά σ΄ ένα υφάδι αυθορμητισμού μιας ρεαλιστικής πραγματικότητας χωρίς να λείπουν και οι πικρίες από το γεγονός ότι είμαστε σιωπηλοί διερμηνείς ή και αδρανείς παρατηρητές για τα συμβαίνοντα».
«Πολλοί πιστεύουν ότι ένα έργο - βιβλίο πρέπει να μελετάται ανεξάρτητα από την προσωπικότητα του δημιουργού του. Στην περίπτωση της κυρίας Μαστοροδήμου, η προσωπικότητα της ποιήτριας διαφαίνεται σε όλο το έργο της καθώς αυτό αποτελεί βίωμα, αποτελεί πάθος ζωής. Το πάθος για την ποίηση συγκατοικεί μέσα της και αλληλεπιδρά με την ανάγκη για ζωή, για δράση», τόνισε ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Χρήστος Λιάπης και συνέχισε:
«Θεωρώ ότι η συγγραφέας ανάμεσα στα αυξημένα προσόντα που διαθέτει έχει εκείνη την ιδιαίτερη «σεμνότητα», η οποία όπως έχει επισημάνει ο Τσαρούχης χαρακτηρίζει τον Έλληνα όταν δεν έχει αμφιβολίες για την αξία του. Μια «σεμνότητα» που στο έργο της μεταφράζεται και αποβαίνει σε δύναμη δημιουργίας που μετατρέπει την πρώτη της προσωπική ποιητική συλλογή σε πολυεπίπεδη και πολύπλευρη προσέγγιση του κύκλου της ζωής καθώς και των συναισθημάτων, των αναμνήσεων και των γεγονότων που αποτελούν άξονες αναφοράς της».
Ο κ. Λιάπης ανέφερε, τέλος, ότι οι ποιητικές επιλογές της κ. Μαστοροδήμου περιέχουν διαδρομές σε θέματα που αφορούν στην κοινωνία, τη μοναξιά, τον έρωτα και το ταξίδι, το χρόνο και την ποίηση γενικότερα, διαδρομές που μας εμπερικλείουν προσδοκίες, διαθέτουν αλήθειες, μας μεταφέρουν σε χίμαιρες, υπερβαίνουν τη συμβατική πραγματικότητα και αναδεικνύουν το βαθύτερο νόημα της ύπαρξής μας.
Την εκδήλωση, την οποία διοργάνωσαν το βιβλιοπωλείο «Σκάλα» και ο ΠΟΔΛ, συντόνιζε ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Τράντος, ενώ ποιήματα
από το βιβλίο διάβασε η ηθοποιός κ. Χαρά Τσιόγκα.
ΣΟΦΙΑ ΤΖΙΟΤΖΙΟΥ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass