Ο ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων

*Παρουσία του Υπουργού κ. Σ. Χατζηγάκη αύριο στην κεντρική εκδήλωση

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2009 2:47 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:58
 Παρουσία του υπουργού της Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο η κεντρική εκδήλωση του Πανελλήνιου Ανταμώματος Βλάχων στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης στη Λάρισα στις 9 μ.μ..Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα και ολοκληρώνονται την Κυριακή 24 Μαΐου. Τη διοργάνωση των φετινών μεγάλων εκδηλώσεων, που για πρώτη φορά πραγματοποιούνται στην περιοχή μας, έχουν αναλάβει οι Σύλλογοι Βλάχων του νομού Λάρισας, (Πολιτιστικός Σύλλογος Αρβαντοβλάχων Αργυροπουλίου, Σύλλογος Αβδελιωτών «Η Βασιλίτσα», Μορφωτικός Σύλλογος Χαλικίου, Πανθεσσαλικός Σύλλογος Αετομηλιτσιωτών Λάρισας «Το Ντένισκο», Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας, Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Λάρισας, Εξωραϊστικός Σύλλογος Λιβαδίου «Ο Γιωργάκης Ολύμπιος», Πολιτιστικός Σύλλογος Ανθούσας Ασπροποτάμου, Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινοπλού - Καλυβιών, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Ασπροχώματος, Σύλλογος Σαμαριναίων Αμπελώνα, Σύνδεσμος Σαμαριναίων Ελασσόνας, Σύλλογος Κοκκινοπλίτισσες Ελασσόνας, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σαμαρίνας, Μορφωτικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σμιξιωτών «Η Ωραία Βασιλίτσα», Πολιτιστικός Σύλλογος Παδιωτών, Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών «Οι Καλαρρύτες»).
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Λαρισαίων των Δήμων Λάρισας και Τυρνάβου και των εταιριών, Εμπορικό Κέντρο Gaea Life Style Center, ΕΧΡΕRΤ, Loft Home Gallery, Νερό «Σαμαρίνα», Καράτζιος Μουσικά-Ηχητικά, Αφοί Σείτη-Χοιρινά, Γαλακτομικά προιόντα «Τέμπη», club «Αmante».
ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα στις 7 το βράδυ στο Αργυροπούλι Τυρνάβου όπου στην πλατεία του χωριού θα παρουσιαστεί πιστή αναπαράσταση του Αρβαντοβλάχικου Γάμου καθώς και παρουσίαση λαϊκών δρώμενων των ηθών και των εθίμων, των Αρβαντοβλάχων από τα μέλη του τοπικού Συλλόγου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΪΟΥ
Αύριο Σάββατο, 23 Μαΐου, στις 9 το βράδυ στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης στη Λάρισα, παρουσία του υπουργού της Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, θα λάβει χώρα η κορυφαία στιγμή των εκδηλώσεων όπου πάνω από 1.500 χορευτές από συλλόγους Βλάχων από όλη την Ελλάδα θα παρουσιαστούν και θα ξεδιπλώσουν με χάρη και πιστότητα, χορούς και τραγούδια από την πλούσια πολιτιστική και μουσικοχορευτική παράδοση των Βλάχων.
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΪΟΥ
Την Κυριακή στις 24 Μαΐου στις 11.30 το πρωί στο Αργυροπούλι, στη θέση «Μάτι» με τη συμμετοχή όλων των Συλλόγων που συμμετείχαν στο Αντάμωμα θα πραγματοποιηθεί ο «Τρανός Χορός» και μέσω αυτού για μια ακόμη φορά θα επαναβεβαιωθεί η ενότητα του Βλαχόφωνου Ελληνισμού μέσα από τον ενιαίο κύκλο του χορού ο οποίος σφυρηλατεί νέους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των συλλόγων και διατρανώνει την πίστη και τον σεβασμό μας στις αξίες του Ελληνισμού, τιμώντας ταυτόχρονα, όλους εκείνους, οι οποίοι με το αίμα τους, το πουγκί τους και την πένα τους, συνεισέφεραν στη συγκρότηση και στην ανάπτυξη της Πατρίδας μας.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass