ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ

«Μια στιγμή πριν»...

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2009 2:48 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:58
Το έργο «Μια στιγμή πριν» του Ισπανού συγγραφέα Σέρτζι Μπελμπέλ επέλεξε να ανεβάσει στο θέατρο του Μύλου η θεατρική ομάδα φοιτητών της Ιατρικής και της Βιοχημείας. Είναι η πρώτη φορά που φοιτητές των δυο τμημάτων του πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εδρεύουν στη Λάρισα ανεβάζουν θεατρική παράσταση, με την υποστήριξη της πρυτανικής αρχής, στο πλαίσιο ανάδειξης και πολιτιστικών πρωτοβουλιών. Όπως είναι γνωστό, την ερχόμενη Πέμπτη στο κτίριο Κατσίγρα εγκαινιάζεται η πρώτη έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Ιατρική, εκπαίδευση και επιστήμη», έκθεση που θα σηματοδοτήσει παράλληλα την έναρξη δραστηριοτήτων (στο ιστορικό αυτό κτίριο) στο σκέλος του πολιτισμού που μέχρι σήμερα δεν είχε αναπτύξει δράσεις το θεσσαλικό πανεπιστήμιο.
Στη θεατρική παράσταση αναφέρθηκαν, σε συνέντευξη Τύπου χθες, ο πρύτανης του πανεπιστημίου καθηγητής κ. Κων. Γουργουλιάνης και φοιτητές που ανεβάζουν την παράσταση. Ο πρύτανης χαρακτήρισε σημαντική των πρωτοβουλία των φοιτητών εκ μέρους των οποίων, οι Ι. Γεκτίδης, Αν. Μαρ. Σιδέρη, Βας. Μητρούσιας και Αλέξ. Πελαβίδας αφού ευχαρίστησαν το πανεπιστήμιο για την υποστήριξή του, αναφέρθηκαν στο έργο για να καταλήξουν τονίζοντας πως το πανεπιστήμιο δεν θα πρέπει να είναι ένα χώρος στείρας εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης πρωτοβουλιών.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Η παράσταση θα δοθεί στις 25, 26 και 27 Μαΐου (στις 9 το βράδυ) στο Θέατρο του Μύλου και η είσοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό. Οι φοιτητές και φοιτήτριες που συμμετέχουν στη θεατρική παράσταση κατά σειρά εμφάνισης είναι οι εξής: Βασίλης Μητρούσιας, Ευαγγελία Ιωσήφ, Βασιλική Σαπουνά, Αγγελική-Γεωργία Πνευματικού, Μελίνα Παπαϊωάννου, Ευαγγελία Πρασσά ,Γιώργος Μαρωνίτης, Καλλιόπη Μίχογλου, Άννα-Μαρία Σιδερή, Ζωγραφιά Μανούσακα, Γιάννης Δημητρόγλου, Αλέξανδρος Πελαβίδας-Προβάς, Θεμιστοκλής Αστέρης και Ιωνάς Γεκτίδης.
Το «Μια στιγμή πριν» παρουσιάζει εφτά ιστορίες σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη, που φαίνονται ανεξάρτητες μεταξύ τους και εξελίσσονται παράλληλα. Υπάρχει όμως κάτι που συνδέει ένα φιλόδοξο σεναριογράφο, δυο αδέξιους αστυνομικούς, μια όμορφη νοσοκόμα, έναν επαγγελματία δολοφόνο, μια νευρωτική μάνα, ένα φιλοσοφημένο χρήστη, μια μοναχική κυρία, ένα κορίτσι στην κρίση της εφηβείας, έναν άτυχο μοτοσικλετιστή. Ένα έργο που υμνεί τις κωμικές παραδοξότητες, που φωτίζουν τη ζωή μας, γραμμένο με το διαβρωτικό χιούμορ ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους ευρωπαίους θεατρικούς συγγραφείς.
Ο Σέρτζι Μπελμπέλ από το 1988 είναι καθηγητής Θεατρικής Λογοτεχνίας στο Ινστιτούτο Θεάτρου της Βαρκελώνης. Μερικά από τα έργα του είναι: «Calidoscopios y faros de hoy» (Βραβείο Marques de Bradomin, 1985), «La nit de cigne, Minimal Show»(Βραβείο Ignasi Iglesias 1987), «Dins de la seua memoria (Βραβείο Cuitat de Granollers, 1987), «Talem», «Caricias», «Opera», «En companya d’ abisme», «Despres de la pluja»(Εθνικό Βραβείο καταλανικής Λογοτεχνίας και Βραβείο Κριτικών Serra d’ OR 1993), «Μια στιγμή πρίν» (Βραβείο Born 1994 και Εθνικό Βραβείο Θεατρικής Λογοτεχνίας 1996), «Ramon» και «La boca cerrada».
Β.Κ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass