ΣΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

Περιήγηση στη Θεσσαλία στην καρδιά της Βαυαρίας

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2009 2:24 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:59
Την τιμητική της είχε η Θεσσαλία στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας το Μόναχο, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το Λύκειο των Ελληνίδων Μονάχου. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Γιάννης Βασβατέκης πολιτικός Μηχανικός, ΜSc Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Ανάπτυξης, υποψ. διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το Λύκειο των Ελληνίδων Μονάχου, πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε ένα κύκλο εκδηλώσεων παρουσιάζοντας κάθε χρόνο μια διαφορετική περιοχή της Ελλάδας.
Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Λ.Ε.Μ. κ. Κατερίνα Φθενάκη, η οποία αφού διάβασε τον χαιρετισμό που απέστειλε ο Γεν. Γραμματέας Περ. Θεσσαλίας κ. Φώτης Γκούπας συγχαίροντας το Λ.Ε.Μ. για την προσφορά του στη διαφύλαξη των αξιών και των ιδεωδών του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, ευχαρίστησε τους νομάρχες Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, και Καρδίτσας για την παραχώρηση έντυπου πληροφοριακού υλικού, ενώ αναφέρθηκε στη συγκινητική, όπως τη χαρακτήρισε, ανταπόκριση και στην αποστολή Θεσσαλικών προϊόντων από τις εταιρίες: Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, Γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ, τυροκομείο Γιάννη Τζαφέτα, τυροκομείο Αφοί Νούσια, Σύλλογος Χαλβαδοποιών Φαρσάλων και Χαλβαδοποιία Παπαγιάννη.
Ο κ. Βασβατέκης παρουσίασε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Θεσσαλίας, τους κύριους τουριστικούς προορισμούς, όπως και τα μεγάλα έργα που συντελούνται στη Θεσσαλία, Αχελώος, Κάρλα, οδικοί άξονες, και άλλα. Με λόγο και εικόνα ταξίδεψε τους παρισταμένους στους δρόμους του Θεσσαλικού κάμπου, στα μονοπάτια των βουνών, στην απεραντοσύνη της θάλασσας της Θεσσαλίας, ενώ αναφέρθηκαν και ιστορικά, λαογραφικά και πολιτιστικά στοιχεία του Θεσσαλικού χώρου.
Εκτενής αναφορά έγινε από τον ομιλητή στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 που προετοιμάζονται από το δίπολο Λάρισας-Βόλου καλώντας όλους να τους παρακολουθήσουν και συγχρόνως να επισκεφθούν το Μυθικό Όλυμπο, τη μαγευτική Κοιλάδα των Τεμπών, την παραδείσια φύση του Πηλίου, τη γραφική Λίμνη Πλαστήρα, τους ιερούς βράχους των Μετεώρων, τη γη που γέννησε τον Ασκληπιό, το Ρήγα Φεραίο, τον Γεωργάκη Ολύμπιο, τον Γ. Καραϊσκάκη, το στρατηγό Πλαστήρα, αλλά και τους νεότερους Αγην. Αστεριάδη, Δημ. Γιολδάση, Φιλόλαο και Τάκη Τλούπα, κ.α. «Κάθε περιοχή της Θεσσαλίας διαθέτει τη δική της ιδιαιτερότητα, τη δική της ταυτότητα, τη δική της ομορφιά. Αθροίζοντας όλες αυτές τις ιδιαιτερότητες μπορούμε να δημιουργήσουμε την εικόνα μιας γοητευτικής, ελκυστικής Θεσσαλίας».
Με το τέλος της εκδήλωσης ο κ. Βασβατέκης προσέφερε στην πρόεδρο του Λ.Ε.Μ. λευκώματα που απέστειλαν οι νομάρχες Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Μαγνησίας για τη βιβλιοθήκη του Λ.Ε.Μ. σε ένδειξη της εκτίμησής τους και της αναγνώρισης του έργου που επιτελεί το Λ.Ε.Μ. στον τομέα της προώθησης του λαϊκού μας πολιτισμού και των πολιτισμικών αξιών. Ακολούθησε δεξίωση ενώ παράλληλα στο χώρο λειτουργούσε έκθεση φωτογραφίας του Τάκη Τλούπα, με θέμα τοπία του Θεσσαλικού χώρου και φωτογραφίες που ο ίδιος είχε δωρίσει παλαιότερα στο ίδρυμα «Ελληνικό Σπίτι του Μονάχου» όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.
Την επιμέλεια της διοργάνωσης και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Γεν. Γραμματέας του Λυκείου των Ελληνίδων κ. Ελένη Βούλγαρη, καθηγήτρια Γερμανικών, επίσημη διερμηνέας του ελληνικού προξενείου του Μονάχου , η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα.
Το Λ.Ε.Μ. είναι το μοναδικό Λύκειο των Ελληνίδων στη Γερμανία. Ιδρύθηκε στη Βόννη, αλλά από τότε που η πρωτεύουσα της Γερμανίας και η ελληνική πρεσβεία μεταφέρθηκαν στο Βερολίνο, το Λύκειο των Ελληνίδων δραστηριοποιήθηκε στο Μόναχο. Τα πολυάριθμα μέλη του είναι Έλληνες και Βαυαροί. Παρουσιάζει αξιόλογη και αναγνωρισμένη δράση στη Βαυαρία, ενώ η χορευτική ομάδα του Λυκείου έχει δυναμική παρουσία σε διοργανώσεις της ομογένειας και του Δήμου του Μονάχου.
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass