ΤΟ 2011 ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ME TH ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ

Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2009 1:19 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:59
Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών του 2011, θα διοργανωθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λάρισα. Πρόκειται για μια διεθνή επιτυχία για την πόλη και το νομό, η οποία επιτεύχθηκε χάρη στο Λαρισαίο γιατρό και ποιητή κ. Δημήτρη Κρανιώτη ο οποίος πρόσφατα εξελέγη Πρόεδρος του 22ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών. Το Συνέδριο θα τελεί υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Λάρισας, καθώς ο νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Κρανιώτη να στηριχθεί ένα πολιτιστικό γεγονός που θα εξασφαλίσει παγκόσμια προβολή στο νομό.
Το συνέδριο αυτό διεξάγεται αδιάλειπτα από το 1969, σε διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο και αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο πολιτιστικό γεγονός. Διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια από τη Διεθνή Ένωση Τιμημένων Ποιητών (United Poets Laureate International), που είναι ένας από τους σημαντικότερους ποιητικούς οργανισμούς του κόσμου) και συγκεντρώνει εκατοντάδες συμμετοχές ποιητών και άλλων ανθρώπων του πνεύματος από δεκάδες χώρες όλου του κόσμου. Το φετινό 21ο Συνέδριο διεξάγεται από τις 16 έως τις 20 Ιουλίου στην πρωτεύουσα της Νικαράγουα, την πόλη Μανάγκουα. Η ιστορία της ανάθεσης του Συνεδρίου στην Ελλάδα, ξεκίνησε στο 20ό Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών που πραγματοποιήθηκε 13-17 Ιουνίου 2007 στην πόλη Μοντγκόμερι, πρωτεύουσα της πολιτείας Αλαμπάμα των Η.Π.Α., με τη συμμετοχή σημαντικών ποιητών από διάφορες χώρες του κόσμου.
Στο Συνέδριο αυτό, ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του 22ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ποιητών, αφού προηγουμένως βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της UPLI κ. Benjamin R. Yuzon με το Μετάλλιο Τιμής For Excellence in Poetry για το ποιητικό βιβλίο του «Νοητή Γραμμή» και από την Πρόεδρο του Συνεδρίου κ. Mary Halliburton για το ποίημά του «Στον Νεκρό Ποιητή Της Αφάνειας». Η ανάδειξή του ως Προέδρου σήμανε και τη διεξαγωγή του Συνεδρίου στην Ελλάδα (για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού) και- κατόπιν αποφάσεως του ιδίου του κ. Κρανιώτη- στον τόπο της καταγωγής του, το ν. Λάρισας. Πρόσφατα ο κ. Κρανιώτης επισκέφθηκε τη Νομαρχία και επέδωσε στο Νομάρχη κ. Λ. Κατσαρό την απόφαση της Ένωσης για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου. Αποδεχόμενος τη διοργάνωση και ευχαριστώντας τον κ. Δημ. Κρανιώτη, ο νομάρχης κ. Λ. Κατσαρός δήλωσε:
«Καλωσορίζουμε το πολύ τιμητικό γεγονός της διεξαγωγής του 22ου παγκόσμιου Συνέδριου Ποιητών στο νομό μας, και δηλώνουμε ότι θα εργαστούμε για την άψογη διεξαγωγή του. Είναι μια ευκαιρία προβολής του νομού μας, του Ολύμπου, της ιστορίας και της παράδοσής μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η διεθνής δραστηριότητα του Δημ. Κρανιώτη είναι πολύ σημαντική για το νομό μας και τον ευχαριστώ προσωπικά γι’ αυτό».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass