ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ξεκινά η προπώληση εισιτήριων για τις «Χοηφόρες» του Αισχύλου

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2009 2:52 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:07
Αρχίζει από τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου, η προπώληση των εισιτηρίων, για την παράσταση «Χοηφόρες» του Αισχύλου που ανεβάζει φέτος το «Θεσσαλικό Θέατρο». Η προπώληση θα γίνεται από τα γραφεία του Θεάτρου στον 1ο όροφο του «Χατζηγιάννειου» Πνευματικού Κέντρου από τις 8 π.μ. έως και τις 2 μ.μ. Στο μεταξύ, γίνεται γνωστό ότι οι πρόβες της παράστασης βρίσκονται στην τελική τους ευθεία και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στο «Κηποθέατρο Αλκαζαρ». Η πρεμιέρα θα γίνει στις 2 Ιουλίου, ημέρα Πέμπτη ενώ θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη παράσταση το Σάββατο 4 Ιουλίου στις 9.15 μ.μ. στο «Κηποθέατρο». Οι «Χοηφόρες» φέτος θα παιχθούν σε μετάφραση - σκηνοθεσία και χορογραφία του Κώστα Τσιάνου, με τη Λυδία Κονιόρδου στο ρόλο της Ηλέκτρας και της Κλυταιμνήστρας. Τον Ορέστη θα ερμηνεύσει ο Νίκος Ψαρράς. Μετά από έντεκα χρόνια ο Κώστας Τσιάνος επιστρέφει στο «Θεσσαλικό Θέατρο» που ήταν ένας από τους ιδρυτές του και που το υπηρέτησε για είκοσι δύο χρόνια, από τα οποία τα δεκαπέντε χρόνια ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής.
Την ίδια επιστροφή κάνει και η Λυδία Κονιόρδου που με τις παραστάσεις Αρχαίας Τραγωδίας του «Θεσσαλικού» με σκηνοθέτη τον Κώστα Τσιάνο αναδείχθηκε σε μία από τις σημαντικότερες τραγωδούς μας. Τα εξαιρετικά κοστούμια θα είναι και πάλι της Ιωάννας Παπαντωνίου που έχουν παρουσιαστεί σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Αμερική. Η μουσική είναι του Διονύση Τσακνή. Η παράσταση θα ακολουθήσει και πάλι την ίδια άποψη που στηρίχθηκε πάνω στις λαϊκές τελετουργίες, αφού τα στοιχεία που συνθέτουν τις «Χοηφόρες», τα συναντάμε σε πολλές παραλογές της Δημοτικής μας ποίησης, σε λαϊκά παραμύθια, σε μοιρολόγια, στους επιτάφιους θρήνους, στο ανακάλεμα των ψυχών, στους εξαγνισμούς και σε άλλες μορφές της Λαϊκής και Θρησκευτικής μας έκφρασης. Μετά τις παραστάσεις στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ θα ακολουθήσει μεγάλη περιοδεία στην Κύπρο και στα μεγάλα Φεστιβάλ της Χώρας. Ταυτότητα παράστασης: Μετάφραση: Κώστας Τσιάνος, Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος, Κοστούμια: Ιωάννα Παπαντωνίου. Μουσική: Διονύσης Τσακνής Χορογραφία: Κώστας Τσιάνος, Μουσική Διδασκαλία: Απόστολος Ψυχράμης, Βοηθός σκηνοθέτη: Σπύρος Αυγουστάτος. Διανομή: ΗΛΕΚΤΡΑ-ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ: Λυδία Κονιόρδου, ΟΡΕΣΤΗΣ: Νίκος Ψαρράς, ΤΡΟΦΟΣ: Ελένη Ουζουνίδου, ΟΙΚΕΤΗΣ: Θανάσης Χαλκιάς, ΑΙΓΙΣΘΟΣ: Γιώργος Στάμος, ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ: Γιώργος Δελληγιάννης, ΚΡΟΥΣΤΑ: Γιάννης Παπαγιαννούλης, ΛΥΡΑ: Χρήστος Ψωμιάδης. ΧΟΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: κορυφαίες Ελένη Ουζουνίδου, Νικολέττα Βλαβιανού, Σοφία Αθανασοπούλου, Ευγενία Αποστόλου, Ηλέκτρα Γεννατά, Μαρία Δεληγιάννη, Ελένη Καρακάση, Έλενα Μαρσίδου, Λίλυ Μελεμέ, Σεβίλη Παντελίδου, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Λουκία Στεργίου, Ειρήνη Τσανετουλάκου, Φωτεινή Τιμοθέου. Πληροφορίες σχετικά στο τηλέφωνο 2410- 621209 - 2410- 621210.
 
  
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass