Ο Ζ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ «ΠΥΛΕΣ» ΤΗΣ ΣΕ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΙΣ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ

Γόννοι: «Η αυλή των θαυμάτων»

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2009 2:13 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:07
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η «Αυλή του Ζήση Παπαδημητρίου» στους Γόννους, θα ανοίξει στις 4 Ιουλίου για να φιλοξενήσει για δέκατη ένατη φορά μια ακόμα σημαντική έκθεση – συνάντηση καλλιτεχνών. Έργα τριών ζωγράφων – γλυπτών που δραστηριοποιούνται στη Λάρισα και αλλού θα συνυπάρξουν στον αύλειο χώρο του παραδοσιακού σπιτιού του φιλότεχνου ζεύγους Χριστιάνε και Ζήση Παπαδημητρίου, δίνοντας το στίγμα της καλλιτεχνικής αναζήτησης των δημιουργών τους. Οι καλλιτέχνες που θα εκθέσουν τα έργα τους είναι, με αλφαβητική σειρά, ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο Κώστας Βρεττός και ο Κωνσταντίνος Μωϋσιάδης.
Ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, είναι καθηγητής ζωγραφικής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον κλάδο της Ιστορικής Θεολογίας με ειδίκευση στη Βυζαντινή Αρχαιολογία, Δίπλωμα Ζωγραφικής της Accademia di Belle Arti di Lecce και Πιστοποιητικό Σπουδών στην Ελεύθερη Σχολή Γυμνού Accademia Klementina di Belle Arti di Bologna (Ιταλία). Έχει στο ενεργητικό του πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ο Κώστας Βρεττός γεννήθηκε στη Β. Εύβοια. Όντας αυτοδίδακτος επιβεβαιώνει με το έργο του ότι η φαντασία, το συναίσθημα και η δημιουργικότητα δεν γνωρίζουν συμβατικότητες και όρια. ‘Ακρως καζαντζακικός στα οράματά του, δίνεται με πάθος στη δημιουργία. Ο καλλιτέχνης διατηρεί χώρο Έκθεσης Έργων Τέχνης στη Λάρισα και στη Β. Εύβοια, όπου και εργάζεται. Εκθέτει έργα του περίπου 10 χρόνια στην Ελλάδα. Στη Λάρισα, στο μόνιμο εκθεσιακό χώρο «Αχούρι» επί της Απόλλωνος 12, φιλοξενεί και έργα άλλων καλλιτεχνών. Δουλεύει την πέτρα, το ξύλο και το σίδερο. Τα έργα του διακρίνονται για τον ανθρωποκεντρικό δυναμισμό τους και την ποιητική τους διάθεση.
Ο Κωνσταντίνος Μωυσιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε με μία έμφυτη αγάπη και σεβασμό για κάθε μορφής αποτύπωση του ανθρωπίνου πνεύματος, κατανοώντας από πολύ νωρίς, πως το πολιτιστικό επίπεδο κάθε λαού αναδεικνύεται μέσα από τα επιτεύγματά του στη Σκέψη και την Τέχνη και γι’ αυτόν τον λόγο, έχοντας ενηλικιωθεί μέσα από τη μελέτη της Ελληνικής Τέχνης και Ιστορίας, από την αρχαιότητα μέχρι και τις μέρες μας, εγκαταστάθηκε στη Φλωρεντία της Ιταλίας, όπου δημιούργησε ζωγραφικά έργα και γλυπτά, αλλά και σκηνογραφίες και κοστούμια για το Θέατρο και ταινίες μικρού μήκους.
Την έκθεση θα πλαισιώσει το Ντουέτο Απόστολος Μητράς (βιολί) και Σπύρος Καβαλλιεράτος(κιθάρα) με αναγεννησιακή μουσική. Η Έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη των φίλων Δημήτρη (Τζήμα) Χατζή και Γιοχάνες Μούζολφ που χάθηκαν πρόωρα. Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 4 Ιουλίου και ώρα 9 μ.μ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 11 Ιουλίου. Ώρες λειτουργίας καθημερινά 8-11 μ.μ. Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6978-579508 και 6977-321311.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass