ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ ΚΑΙ ΜΙΚΕΛΗ ΣΩΤ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ

«Κίνα 1978- 2008 στον άνεμο της αλλαγής»

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2009 2:54 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:07
 «Όποιος ασχολείται με την Κίνα σήμερα, ασχολείται με το αύριο της ανθρωπότητας. Το μέλλον της χώρας αυτής, δεν αφορά μόνο στο λαό της αλλά σε όλο τον κόσμο, και μάλιστα εξίσου καθοριστικά σε εμάς και στο λαό της. Μιλώντας για το αύριο της Κίνας και του κόσμου μας δεν κάνουμε μελλοντολογία αλλά απλώς κοιτάμε λίγο πιο πέρα από τη μύτη μας», γράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης, για το νέο βιβλίο του ίδιου και του γιου του, Μικέλη Χατζηγάκη, που έχει ως θέμα του τη νέα Κίνα και τον ρόλο της στην «παγκόσμια τάξη». Ο υπουργός Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Γεώργιος Σουφλιάς επισημαίνει στο προλογικό σημείωμα του βιβλίου τα εξής: «Το βιβλίο του Σωτήρη Χατζηγάκη και του γιού του Μικέλη, έχει αφήσει πίσω του τον παλιό και γνωστό ‘οριενταλισμό’, δηλαδή την προσκόλληση στα στερεότυπα για την ανατολική σοφία, τους αυτοκράτορες και τα όμοια. Το βιβλίο, προχωράει, πέρα από τη δαιμονοποίηση αυτού με το οποίο δεν συμφωνούμε, σε μια κατανόηση του διαφορετικού. Είναι βιβλίο που προωθεί τη συνομιλία των πολιτισμών, έχοντας στραμμένο το βλέμμα όχι στο παρελθόν αλλά στο αύριο. Είναι βιβλίο που με τις γεωπολιτικές αναλύσεις του, δείχνει την ανάγκη για μια πορεία ειρήνης και παγκόσμιας συνεργασίας».
Ο Μικέλης Χατζηγάκης, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ B.A. Πολιτική Φιλοσοφία και Οικονομία και μετεκπαιδεύτηκε στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Το 2007 εργάστηκε στο γραφείο του βουλευτή Πάτρικ Κένεντι. Έχει δημοσιεύσει μελέτες πάνω σε θέματα διεθνούς γεωπολιτικής, μετανάστευσης και διεθνούς οικονομίας.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass