ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΜΠΕΛΕΣΗ

«Η Νύχτα με τις πεταλούδες»

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2009 2:24 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:07
Της Κανέλας Κοπάνου
Δεκάδες... πολύχρωμες πεταλούδες χτύπησαν δυνατά τα φτερά τους στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Grand Hotel» με αφορμή την έναρξη των γυρισμάτων της πρώτης ταινίας μεγάλου μήκους με τίτλο «Η Νύχτα με τις πεταλούδες» που θα γίνουν στη Λάρισα από τη σκηνοθέτη και σεναριογράφο Στέλλα Μπελέση με τη συμπαραγωγή του τηλεοπτικού καναλιού «Θεσσαλία». Για το κινηματογραφικό εγχείρημα, που επιβεβαιώνει, όπως σημείωσαν οι συντελεστές, τη θεωρία του χάους που υποστηρίζει ότι «όταν μια πεταλούδα τινάζει τα φτερά της στην Κίνα... γίνεται σεισμός στη Λάρισα ή οπουδήποτε αλλού», μίλησαν η σκηνοθέτις κ. Στέλλα Μπελέση, ο διευθυντής ειδήσεων του καναλιού «Θεσσαλία» κ. Γιάννης Κολλάτος και οι συντελεστές, που στην πλειοψηφία τους, είναι Λαρισαίοι, δίνοντας ταυτόχρονα στοιχεία για την υπόθεση της ταινίας.
Η κ. Μπελέση στάθηκε στην παρουσίαση των ηθοποιών και στο γεγονός ότι σχεδόν όλοι είναι Λαρισαίοι, καθώς και στην πολύτιμη βοήθεια των χορηγών στην πραγματοποίηση της ταινίας. Από την πλευρά του, ο κ. Κολλάτος σημείωσε ότι με μεγάλη χαρά αναλαμβάνει τη συμπαραγωγή της ταινίας συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο να γίνει κάτι ιδιαίτερα δημιουργικό για τα επαρχιακά δεδομένα. Με χαρά και ενθουσιασμό μίλησαν με τη σειρά τους οι παρευρισκόμενοι ηθοποιοί και συντελεστές της ταινίας για τους ρόλους τους, αλλά και για την «επιστροφή» τους, μέσα από αυτή τη δουλειά στη Λάρισα. Αξίζει στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι οι συντελεστές της ταινίας συμμετέχουν αφιλοκερδώς στην πραγματοποίηση της κινηματογραφικής ταινίας, γεγονός που αποδεικνύει τη διάθεση για δημιουργία και προσφορά πολιτιστικού έργου.
Το σενάριο και η σκηνοθεσία ανήκουν στη Στέλλα Μπελέση, τη μουσική γράφει η Μάρω Καρατώλου, την ενορχήστρωση κάνει ο Παναγιώτης Μπαλανίκας και βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Νίκος Βαλιώτης. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Λαρισαίοι ηθοποιοί Άννα Γκλέτσου, Θεοδώρα Μουκούλη, Ελένη Μακρή, Χρήστος Χαλβατζάρας, Γιάννης Χαρισμαΐδης, Θοδωρής Κανάκης, Βασίλης Καρμίρης, Έβελυν Αντωνίου, Μαρία – Αλί Στεργιούλα και οι Αθηναίοι Στέλιος Καλαθάς και Έφη Βανιανάκη, οι οποίοι έρχονται στη Λάρισα ειδικά για να συμπράξουν με τους Λαρισαίους συναδέλφους τους. Τα σκηνικά και τα κουστούμια θα επιμεληθεί η Ίλια – Σύμπιλ Σδράλλη, ενώ τη φωτογραφία θα υπογράψουν οι συνεργάτες τής «Θεσσαλία» Τηλεόρασης Δημήτρης Παναγιώτης και Θάνος Λάκης, καθώς το κανάλι «Θεσσαλία» είναι συμπαραγωγός της ταινίας. Φωτογράφος πλατό είναι ο Φώτης Νατσιούλης. Την τροφοδοσία κάνει ο «Sitos» ενώ στους χορηγούς ανήκει και ο οινοποιητικός συνεταιρισμός Τυρνάβου. Γυρίσματα θα γίνουν και σε χώρους της κλινικής «Ιπποκράτης».
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
Η Λένα γνωστή δημοσιογράφος της Λάρισας, που μόλις έγινε διευθύντρια σε τοπικό κανάλι, επιστρέφει από το γαμήλιο ταξίδι της στην Ινδία. Με το σύζυγό της Μάριο, φιλόλογο, καλούν έξι φίλους στο σπίτι τους για να τους δείξουν πλάνα από το ταξίδι τους και να πιουν κρασί. Την άλλη ημέρα οι ζωές των ηρώων θα έχουν ανατραπεί. Η ταινία δίνει πολλά στοιχεία για την κοινωνική, θρησκευτική, πολιτική κατάσταση στην Ινδία επιβεβαιώνοντας τη θεωρία του χάους σύμφωνα με την οποία «όταν μια πεταλούδα τινάζει τα φτερά της στην Κίνα... γίνεται σεισμός στη Λάρισα».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass