Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ

Αφιέρωμα στον Καραγάτση στην Αγιά

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2008 3:17 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Ιαν 2021 12:59
 Μία εκδήλωση αφιερωμένη στο μεγάλο συγγραφέα Μ. Καραγάτση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Χρυσαλλίδα». Στην εκδήλωση, την οποία διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγιάς, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του συγγραφέα και υμνητή του θεσσαλικού κάμπου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να μάθει για τη ζωή και το έργο του.  «Ο Καραγάτσης σήμερα» είναι το θέμα που θα αναπτύξει ο καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου κ. Δημήτρης Δημηρούλης. Αναφορά στα παιδικά χρόνια του Καραγάτση, στους δεσμούς του με το νομό Λάρισας και στην πορεία της ζωής του θα γίνει από τη συγγραφέα Δέσποινα Βλαχοστέργιου - Βασβατέκη, ενώ, συγχρόνως, θα προβάλλονται φωτογραφικά στιγμιότυπα της ζωής του. Αποσπάσματα κειμένων από το έργο του Καραγάτση θα διαβαστούν από μέλη της θεατρικής ομάδας του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας».
Παράλληλα, θα προβληθούν αποσπάσματα των τηλεοπτικών σειρών Λιάπκιν και Γιούγκερμαν. Αγαπημένα τραγούδια του Καραγάτση και μελοποιημένα ποιήματα του φίλου του Ν. Καββαδία θα αποδώσουν η Ελένη Σαμαρίνα και ο Βασίλης Μπάτσικας, ενώ η μουσική της Ελένης Καραΐνδρου, βασισμένη στο έργο του Μ. Καραγάτση, θα συντροφεύει τους παριστάμενους στην αρχή και στο τέλος της εκδήλωσης, ζωντανεύοντας βιώματα από περασμένες νοσταλγικές εποχές, όπως αναδύονται μέσα από την πένα του συγγραφέα.
Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα γίνει από το δημοσιογράφο και αρχισυντάκτη των Θεσσαλικών Επιλογών της «Ε» κ. Αχιλλέα Τραγούδα.