Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ ΑΠΟ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Έκθεση ζωγραφικής του Μιχαήλ Ρωμανού

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2008 2:50 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:26
Τα γαλάζια είδωλα του γνωστού εικαστικού καλλιτέχνη Μιχαήλ Ρωμανού θα παρουσιαστούν στον πολυχώρο πολιτισμού «Ελλήνων Αρχιπέλαγος» στην πανέμορφη Σκιάθο, από τις 10 έως τις 16 Αυγούστου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Αυγούστου στις 8 το βράδυ. «...Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει τη γαλάζια ενότητα των έργων του, που είναι πλημμυρισμένη από το βαθύ μπλε του Αιγαίου, το γαλάζιο του ουρανού ,το λευκό των κυμάτων. Τα είδωλα που ζωγραφίζει ο Ρωμανός, τα σκιαγραφημένα, δηλαδή, πρόσωπα σε προφίλ, συνομιλούν μεταξύ τους, με μία αέναη συμφωνία χρωμάτων από μία ονειρική χρωματική παλέτα. Η ζωγραφική του ταλαντούχου καλλιτέχνη έχει εικονική βάση, είναι ανθρωποκεντρική, με αφαιρετική διάθεση και μοντέρνα απόδοση των αντρικών μορφών που συνθέτει στους καμβάδες του, κυρίως μεγάλων διαστάσεων...» 
Λίγα λόγια για τον Μιχαήλ Ρωμανό
Ο Μιχαήλ Ρωμανός είναι εικαστικός καλλιτέχνης, ιστορικός της Ενδυματολογίας και καλλιτεχνικός διευθυντής και επιμελητής εκθέσεων του Athens Fine Arts Festival. Η πρόσφατη μεγάλη διοργάνωση που επιμελήθηκε τον Ιούνιο 2008 , με τίτλο « Αντιπαραθέσεις στη σύγχρονη ελληνική τέχνη» στο πλαίσιο του φεστιβάλ, σημείωσε μεγάλη επιτυχία, όπου πλήθος φιλότεχνων είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει σε έντεκα γκαλερί και αίθουσες τέχνης των Αθηνών, καλλιτεχνικές δημιουργίες νέων κυρίως αλλά και παλαιότερων καλλιτεχνών, μεταξύ αυτών κορυφαίων ονομάτων, όπως του Φασιανού, του Μυταρά, του Σπεράντζα , του Ρόρρη και πολλών άλλων. Επιμελείται την πολλά υποσχόμενη καλλιτεχνική έκθεση με τίτλο «Ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό «(Νοέμβριος 2008), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και της υπουργού κ. Ντόρας Μπακογιάννη, με τη συμμετοχή νέων κυρίως Ελλήνων καλλιτεχνών, στο πλαίσιο του φεστιβάλ.
Εικονογράφησε το ημερολόγιο του οργανισμού της «Κλίμακας», που φροντίζει το Κέντρο Στήριξης των Αστέγων και παρουσίασε τη δουλειά του στον πολυχώρο πολιτισμού «Αθηναΐς» με μεγάλη επιτυχία. Εκθέτει κάθε καλοκαίρι στη Μύκονο, τη βασίλισσα της Μεσογείου, όπως ενδεικτικά αποκαλεί, χωρίς να παραλείπει να εκθέτει και σε άλλα νησιά της Ελλάδας , όπως στην Ύδρα 92003), στη Σκιάθο (2008), στην Κεφαλονιά (2004), στην Κρήτη (2007) και αλλού. Ο Μιχαήλ Ρωμανός υπήρξε ιδρυτικό μέλος των περίφημων σχολών σχεδίου μόδας ROMANOS (1990 – 2000) , όπου για 10 χρόνια διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής και καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης και του ενδύματος.
Έχει συγγράψει ένα βιβλίο, μελέτη πάνω στο αρχαιοελληνικό ένδυμα, με πλούσια εικονογράφηση από τον ίδιο (υπό έκδοση).
Συμμετέχει σε μεγάλες ομαδικές εκθέσεις καλλιτεχνών, κυρίως στην Αθήνα , και λαμβάνει μέρος σε σημαντικά φεστιβάλ τέχνης, όπως το ECOFESTIVAL και των ΔΙΑΡΡΟΩΝ.
Έργα του βρίσκονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αθηναΐς» και σε πολλές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Επιμέλεια έκθεσης: Αμαλίτα Κατσαντώνη.
Συντονισμός : Τάσος Μπισκίνης.