ΣΕ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗΝ ΚΡΑΝΙΑ ΟΛΥΜΠΟΥ

Τίμησαν τον Νικόλαο Νικούλη

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2008 1:43 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:27
Με τη συμπλήρωση δέκα ετών από το θάνατο του Νικολάου Νικούλη, τελέσθηκε την περασμένη Κυριακή μνημόσυνο στον Ι.Ν. των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Κρανιά Ολύμπου. Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφερόμενος στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία του Νικολάου Νικούλη ως ευεργέτη καθώς και στη μεγάλη θρησκευτική ευλάβεια των Κρανιωτών συγκίνησε όσους βρέθηκαν στην επιμνημόσυνη τελετή.
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Βασίλειος Νικούλης, αδελφός του μεγάλου ευεργέτη, ο οποίος διατήρησε με το λόγο του το ίδιο συγκινησιακό κλίμα, ενώ παράλληλα απηύθυνε ευχαριστίες στο σεβασμιότατο για την τιμή και τη χαρά που έδωσε σε όλους η επίσκεψή του στο χωριό, μιλώντας για την προσωπικότητα του αδελφού του, όπως επίσης και για τη μεγάλη του αγάπη στην περιοχή της Κρανιάς και στους συγχωριανούς του.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν παλιοί φίλοι και συνάδελφοι δικηγόροι του Νικολάου Νικούλη, ο δήμαρχος Κάτω Ολύμπου κ. Βαλσαμόπουλος και η Εκδότης - Διευθυντής της «Ε» κ. Δανάη Δημητρακούλου. Στη συνέχεια το «Νικούλειο» Ίδρυμα Κρανιάς Ολύμπου, παρέθεσε καφέ στην πλατεία του χωριού.
Ο Νικόλαος Παναή Νικούλη γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1932 στην Κρανιά Ολύμπου. Ολοκληρώνει τη φοίτησή του στο Β΄ Γυμνάσιο της Λάρισας και σπουδάζει Νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την οποία αποφοιτά με άριστα. Το 1958 ορκίζεται δικηγόρος στη Λάρισα και συνταξιοδοτείται το 1998 τερματίζοντας τη σαραντάχρονη πορεία του στη δικηγορία έχοντας καταξιωθεί στο χώρο και υπήρξε χαρισματική προσωπικότητα. Από τα πρώτα κιόλας χρόνια της σταδιοδρομίας του, αναδεικνύεται δεινός ποινικολόγος.
Το Νικούλειο Ίδρυμα συστήθηκε ένα έτος μετά το θάνατο του Νικολάου Παναή Νικούλη, το 1999, με έδρα την Κρανιά Ολύμπου. Αποτελεί πνευματικό ίδρυμα και έχει ως σκοπό τη χορήγηση υποτροφιών σε αριστούχους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass