ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΥ

«Του Κουτρούλη ο Γάμος»

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2008 3:54 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:28
Το Φεστιβάλ Ολύμπου συνεχίζει τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις με την θεατρική κωμωδία του Αλέξανδρου Ρίζου-Ραγκαβή ΄΄Του Κουτρούλη ο Γάμος΄΄ που ανεβαίνει το φετινό καλοκαίρι από τη Θεατρική Διαδρομή και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας αύριο στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου στις 9.15 μ.μ. Πρόκειται για ένα έργο σταθμό στην ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου, γραμμένο αριστοτεχνικά κατά τα πρότυπα των Αριστοφανικών κωμωδιών το οποίο σατιρίζει, διακωμωδεί και στηλιτεύει τα πολιτικά ήθη της εποχής του Όθωνα, τα οποία -φευ- ελάχιστα απέχουν από τα σημερινά. Ο πάμπλουτος άλλα ταπεινής καταγωγής Εμμανουήλ Κουτρούλης, ράφτης από την Σύρα, καταφθάνει στην Αθήνα συνοδευόμενος από τον κατεργάρη υπηρέτη του Στροβίλη, αποφασισμένος να ζητήσει σε γάμο την πανέμορφη, φιλόδοξη και κατά πολύ νεότερή του Ανθούσα, κόρη του μεγαλοξενοδόχου και κοινωνικά ανερχόμενου κυρ-Σπύρου.
Η Ανθούσα που έχει, κρυφά από τον πατέρα της, δεσμό με τον νεαρό κομψευόμενο Ξανθούλη, θέλοντας να αποφύγει αυτόν τον αταίριαστο γάμο χωρίς να δυσαρεστήσει τον πατέρα της, θέτει έναν όρο που είναι αδύνατον να πραγματοποιήσει: θα πάρει τον Κουτρούλη, μόνο αν αφήσει τη ραπτική και γίνει Υπουργός.Ο ερωτοχτυπημένος Κουτρούλης αρχίζει τότε, με τη βοήθεια του υπηρέτη του, να αγοράζει υποστηρικτές που θα του εξασφαλίσουν…πρόθεσιν ψήφου. Η συνέχεια επί σκηνής.
Το έργο ανεβαίνει σε ελεύθερη απόδοση και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου, μουσική του Βασίλη Δημητρίου, σκηνικά- κοστούμια της Άννας Μαχαιριανάκη, χορογραφίες της Κατερίνας Ανδριοπούλου, φωτισμούς του Κώστα Χλίβα και μουσική διδασκαλία της Νανάς Θρασυβουλίδου.
Πρωταγωνιστές της παράστασης είναι: ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, o Παύλος Ορκόπουλος, η Κατερίνα Μάντζιου και ο Μιχάλης Μαρκάτης.
Συμμετέχουν ακόμα οι ηθοποιοί Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Ειρήνη Κονίδου, Μάκης Αρβανιτάκης, Σαμψών Φύτρος, Δέσποινα Ψαροπούλου , Μαρία Μπενάκη, Μαργαρίτα Σολδάτου, Ιωάννα Μπιλίρη, Μαρία Κόμη, Άννυ Ντουμούζη, Μαρίνα Χατζηιωάννου, Πέτρος Κιοσές. Οι τιμές εισιτηρίων είναι γενική είσοδος: 22 ευρώ και φοιτητικό-μαθητικό: 17 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διάθεση των εισιτηρίων στο τηλέφωνο 23510 -76041.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass