ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΠΥΡΓΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ κ. Δ. ΣΙΟΥΦΑ

Το ιστορικό ανέγερσης του Ι.Ναού Αγίας Παρασκευής Ελληνοπύργου

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2008 2:51 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:29
Πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία πλήθους κόσμου στον Ελληνόπυργο η εκδήλωση για τα εκατόν πενήντα χρόνια από την ανέγερση του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής. Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελληνοπύργου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και το διαμερισματικό Συμβούλιο και περιλάμβανε αρχικά τον μεγάλο αρχιερατικό Εσπερινό, στον οποίο έλαβαν μέρος οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Κύριλλος και Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ. Στην συνέχεια στο αμφιθέατρο της κεντρικής πλατείας του Ελληνοπύργου η βυζαντινή χορωδία «ΑΓΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ» του μουσικού ομίλου Καρδίτσας «ΑΡΙΩΝ», έψαλλε υπέροχους εκκλησιαστικούς ύμνους. Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Γ. Παναγόπουλος καλωσόρισε τους παρισταμένους και στη συνέχεια μίλησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος, ο οποίος συνεχάρη τους οργανωτές της εκδήλωσης. Ο δικηγόρος κ. Θεόδωρος Σιούφας εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας και με τρόπο ιδιαίτερα εμπεριστατωμένο και γλαφυρό αναφέρθηκε στο ιστορικό της ανέγερσης του Ιερού Ναού. Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτριος Σιούφας, υπό την αιγίδα του οποίου τελούσε η όλη εκδήλωση, έχοντας προσωπικά βιώματα μίλησε με ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο, κάνοντας τις καρδιές των Ελληνοπυργιωτών να κτυπήσουν δυνατά.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι προαναφερόμενοι δύο Μητροπολίτες κ.κ. Κύριλλος και κ.κ. Σεραφείμ, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρης Σιούφας, οι βουλευτές κύριοι Τσιάρας και Αναγνωστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φ. Γκούπας, ο Αρχηγός ΑΤΑ κ. Β. Κλόκοζας, ο Νομάρχης Καρδίτσας κ. Φ. Αλεξάκος, ο πρώην γερουσιαστής Ελληνοαμερικανός κ. Κρις Σπύρου, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δ. Βερίλης, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γ. Κωτσός, ο αντιδήμαρχος Λάρισας κ. Κέλλας, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Ζαμπέλας, ο Γεν. Γραμματέας ΕΦΕΤ κ. Δ. Νάκος, ο αναπληρωτής διοικητής ΔΥΠΕ Κεντρικής Ελλάδος κ. Σ. Μαντές, οι Διοικητής και Υποδιοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας κύριοι Γκοτσόπουλος και Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος ΔΕΠΑ Θεσσαλίας κ. Α. Παπής, ο Δ/νων Σύμβουλος ΟΔΔΥ κ. Θ. Αγραφιώτης, ο Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας κ. Λ. Χατζηαγγελάκης, η Διευθύντρια του Μουσείου Καρδίτσας κ. Φ. Λέκκα, ο Δ/ντής Δασών Καρδίτσας κ. Χρ. Καραμαγκιώλας, ο Διοικητής της ΔΕΗ κ. Δ. Κολοβός, ο αρχιερατικός επίτροπος Καρδίτσας π. Δημήτριος Θεοδωρόπουλος, ο Διοικητής Στρατοπέδου Στρατονομίας κ. Κατσιγιαννάκης, ο Υποδιοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας κ. Κόκαλης, ο Περιφερειακός Διοικητής ΕΛΤΑ Θεσσαλίας κ. Ε. Παπαποστόλου, ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ και πολιτευτής Καρδίτσας κ. Ν. Παπάς, οι πρόεδροι των συλλόγων Ελληνοπυργίων Λάρισας, Αθήνας, Τρικάλων, Θεσσαλονίκης και Βόλου, κ. Κ. Φαρασλής, κ. Αθ. Γέρμανος, κ. Νικ. Πλακιάς, κ. Θ. Ζάχος και κ. Β. Καπέλας.
Επίσης, συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η έκθεση ζωγραφικής που γίνεται στον Ελληνόπυργο έως και τις 17 Αυγούστου. Στην έκθεση αυτή εκθέτουν έργα τους οι διακεκριμένοι ζωγράφοι Γ. Σταθόπουλος και Ευαγγελία Ιωάννου. Επιπλέον, μεθαύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στις 9 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Ελληνοπύργου με ελεύθερη για το κοινό είσοδο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass