ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΟ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Εκδηλώσεις με φόντο την πανσέληνο

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2008 3:24 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:29
Το υπουργείο Πολιτισμού και η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο πλαίσιο του εορτασμού της Πανσελήνου του Αυγούστου, οργανώνουν εκδηλώσεις στο νομό Τρικάλων στις 16 Αυγούστου με τίτλο «Στο φως του φεγγαριού-Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία με την Πανσέληνο». Το Σάββατο 16 Αυγούστου, η 19η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ανοίγει για το κοινό τρεις αρχαιολογικούς χώρους: α) Το βυζαντινό κάστρο της πόλεως των Τρικάλων, β) Τον Αρχαιολογικό χώρο Μετεώρων, γ) Την τοξωτή γέφυρα του Πορταϊκού στην Πύλη για να απολαύσει το κοινό το αυγουστιάτικο φεγγάρι. Το Υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο των προσπαθειών εξοικείωσης του κοινού με την πολιτιστική κληρονομιά, θα κρατήσει ανοικτούς επιλεγμένους Αρχαιολογικούς Χώρους και Μνημεία κατά την Πανσέληνο του Αυγούστου 2008, με παράλληλη διοργάνωση, σε ορισμένους από αυτούς, πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε διάφορα σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Επίσης, για όσους βρεθούν εκτός νομού, το Σάββατο 16 Αυγούστου, 70 αρχαιολογικοί χώροι, από το Ιερό των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη μέχρι την Ακρόπολη της Ρόδου και από το Φρούριο των Ιωαννίνων μέχρι το Ηραίο της Σάμου, θα παραμείνουν ανοικτοί, προκειμένου οι Έλληνες, αλλά και οι ξένοι επισκέπτες της χώρας μας, να βιώσουν τη μυσταγωγία των μνημείων κάτω από το φως του φεγγαριού. Σε 40 από τους χώρους αυτούς θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, τις οποίες χρηματοδοτεί το Υπουργείο Πολιτισμού, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass