Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

«Η Λοκαντιέρα»

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2008 3:06 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:31
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου παρουσιάζει την ερχόμενη Πέμπτη στις 28 Αυγούστου το έργο του Κάρλο Γκολντόνι «Η Λοκαντιέρα». Η Λοκαντιέρα θεωρείται το αριστούργημα του δημιουργού της Κάρλο Γκολντόνι. Γράφτηκε το 1752 και παίχτηκε για πρώτη φορά στη Βενετία.
Το έργο είναι μια από τις «κλασικές» κωμωδίες του παγκόσμιου δραματολογίου. Η κύρια ηρωίδα, η Μιραντολίνα, ιδιοκτήτρια ενός πανδοχείου «λοκάντα», είναι μια γυναίκα γοητευτική, έξυπνη, καπάτσα που χειρίζεται όλους τους άντρες-πελάτες του πανδοχείου της χωρίς ωστόσο να δεσμεύεται για κανέναν. Το έργο περιγράφει τη σχέση της Λοκαντιέρας μ΄ έναν ιππότη, εχθρό του γυναικείου φύλου. Μέσα από μια σειρά επεισοδίων η Μιραντολίνα «κατατροπώνει» τον ιππότη και τελικά παντρεύεται τον καμαριέρη της, τον οποίο άλλωστε είχε επιλέξει και ο πεθαμένος πατέρας της.Ωστόσο πίσω από τις κωμικές και σκαμπρόζικες καταστάσεις ο Γκολντόνι καταγράφει πρόσωπα με εσωτερικές διαδικασίες που καθιστούν το έργο άκρως ενδιαφέρον και όχι τόσο ανώδυνο.
Η παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου θα κρατήσει τις παραμέτρους της εποχής του 18ου αιώνα σε ένα πλούσιο θέαμα με εξαιρετικά κοστούμια εποχής.
Η διανομή βασίζεται σε νέους ταλαντούχους ηθοποιούς, πλαισιωμένους με εμπειρότερους ερμηνευτές. Όλοι μαζί είναι αποκλειστικά εργάτες του Θεάτρου.Συγκεκριμένα η διανομή έχει ως εξής με σειρά εμφάνισης: Μαρκήσιος Φορλιπόπολη: Πάνος Σταθακόπουλος, Κόμης Αλμαφιορίτα: Γιάννης Κοτσαρίνης, Ιππότης Ριπαφράτα:Λευτέρης Ζαμπετάκης, Μιραντολίνα -η Λοκαντιέρα:Μαρία Παρασύρη, Φαμπρίτσιο-καμαριέρης: Βαγγέλης Ψωμάς, υπηρέτης του ιππότη: Τάσος Κορόζης, Ορτένσια-θεατρίνα: Λένα Ντζούρβα, Ντεγιανίρα-θεατρίνα: Λένα Υφαντή.Οι συντελεστές της παράστασης: Η Μετάφραση είναι της Αγαθής Δημητρούκα, Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια του Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου Βασίλη Νικολαΐδη, Σκηνικά-κοστούμια: Γιάννη Μετζικώφ, Επιμέλεια-διδασκαλία κίνησης: Έφη Καρακώστα, Φωτισμοί: Σπύρος Μερεγκλίτσης. Βασικό σημείο προπώλησης εισιτηρίων είναι τα γραφεία της ΔΕΤΠΟΛ στην Ανθίμου Γαζή 31 στον 1ο όροφο τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Πληροφορίες σχετικά στο τηλέφωνο 2410 -537.074. Επίσης, όσοι επιθυμούν μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια των παραστάσεων στο ταμείο του Κηποθέατρου την ημέρα της παράστασης. Η παράσταση θα αρχίσει στις 9.30 μ.μ.