ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στη Γιορτή Κρασιού

* Την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου η τελετή έναρξης

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2008 3:25 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:33
ΤΥΡΝΑΒΟΣ-ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ (Γραφείο «Ε»)
Της Κατερίνας Λιόκου
Κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός αποτελεί για τον τόπο μας η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα που για πρώτη φορά θα εγκαινιάσει ο Υπουργός Τουρισμού κ. Άρης Σπυλιωτόπουλος, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Αμπελώνα κ. Θανάση Χρυσοβέργη να τιμήσει με την παρουσία του την έναρξη του σημαντικού αυτού γεγονότος το οποίο αποτελεί θεσμό για όλη την Ελλάδα.
Η Γιορτή Κρασιού πραγματοποιείται σ’ έναν πανέμορφο φυσικό χώρο 40 στρεμμάτων που είναι κατάφυτος, διαμορφωμένος με τεχνητές λίμνες και σιντριβάνια, με πλακόστρωτους διαδρόμους και δύο κατάλληλα διαμορφωμένες εξέδρες, οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζονται πιο σύνθετα δρώμενα.
Η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα θα ξεκινήσει την ερχόμενη Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου και θα τελειώσει τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου.
Για το σκοπό αυτό τα στελέχη του Δήμου, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, εργάζονται πυρετωδώς για την άρτια από πάσης πλευράς οργάνωση των εκδηλώσεων.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η τελετή έναρξης που θα γίνει την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου στις 21:00 το βράδυ, με τη συμμετοχή εκτός των άλλων και του μουσικοχορευτικού σχήματος «Χορίαμβος» που φέτος θα περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις καθώς και μουσικά δρώμενα με θέμα το κρασί και στιγμιότυπα ζωής και φαντασίας, που ο οίνος μπορεί να προκαλέσει.
Τη σκηνοθετική οργάνωση της τελετής έναρξης, έχουν η σκηνοθέτις κ. Πόπη Πελτεκοπούλου και η θεατρολόγος κ. Πατρούλα Χριστοδούλου.
Ένα πλούσιο και ποικίλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες της Γιορτής Κρασιού. Συγκεκριμένα θα εμφανισθούν οι: Κώστας Μακεδόνας, ο Σάββας Σιάτρας, ο Χρήστος Φωτείου, ο Νίκος Φιλιππίδης (κλάρίνο), η Καίτη Γαρμπή, οι «C-Real» και το συγκρότημα «Διπλοπενιές».
Η είσοδος στο χώρο θα είναι ελεύθερη.
Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με το όλο έργο διοργάνωσης της Γιορτής Κρασιού, αναφέρει: «Από φέτος ξεκινάει ένας νέος κύκλος της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα. Πέραν του καλλιτεχνικού προγράμματος και της τελετής των εγκαινίων, που φέτος επιμελήθηκαν η εκλεκτή Λαρισαία σκηνοθέτις κ. Πόπη Πελτεκοπούλου και η θεατρολόγος κ. Πατρούλα Χριστοδούλου, θα γίνει και μία σειρά ετήσιων εκδηλώσεων με αντικείμενο το κρασί και το αμπέλι. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση της κορυφαίας αυτής εκδήλωσης του Δήμου μας, που φέτος έχουμε την ιδιαίτερη τιμή να την εγκαινιάσει ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος».
Συνδιοργανωτές της γιορτής είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας, η ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Ε.Υ.Δ., Ε.Π., Κ.Π., LEADER) και χορηγοί το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ΟΤΕ, Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass