ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Διεθνές Μουσικοχορευτικό Πανηγύρι

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2008 3:28 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:33
Αρχίζουν σήμερα οι ετήσιες διήμερες φεστιβαλικές εκδηλώσεις του, που έχουν τίτλο «Αραδοσίβια 2008» 14ο Διεθνές Μουσικοχορευτικό Πανηγύρι που διοργανώνει το Αγροτικό - Εθνογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων Ελασσόνας, με έδρα τη Γαλανόβρυση και το Στεφανόβουνο Ελασσόνας. Στην εκδήλωση συμμετέχουν μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από την Ισπανία, την Αργεντινή και την Ελλάδα, ενώ στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει και τις δύο ημέρες η 3η Έκθεση Τοπικών Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων, με 14 εκθεσιακά περίπτερα που θα παρουσιάζουν:
- Αμπελουργικά προϊόντα: τσίπουρο, κρασί, ούζο Τυρνάβου.
- Κτηνοτροφικά: φέτα Ελασσόνας, προϊόντα επεξεργασίας μαλλιού.
- Μελισσοκομικά προϊόντα.
- Ποντιακά φαγητά κ.ά., με δωρεάν δοκιμή.
Ειδικότερα, σήμερα, στις 8.30 μ.μ., θα εμφανιστεί το πολυβραβευμένο φολκλορικό συγκρότημα «Azabache» της Ισπανίας και το διεθνές καλλιτεχνικό ντουέτο του Αργεντίνου Fabian Ballejos, ενώ από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχει και η Παραδοσιακή Ομάδα Κουδουνοφόρων Καρναβαλιών («ΜΕΡΙΟ») Δήμου Σοχού Θεσσαλονίκης.
Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει από το διεθνούς φήμης σκηνοθέτη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κώστα Κίνη.
Αύριο Κυριακή στις 8.30 μ.μ., θα γίνουν ομιλίες με θέμα «Η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας σήμερα» και με ομιλητές τους κ.κ. Νίκο Μπόνια, συντονιστή τού Δικτύου Πληροφόρησης και Υποστήριξης του Πληθυσμού της Θεσσαλικής Υπαίθρου, Κλεοπάτρα Καποδίστρια, κτηνίατρο, Χριστόδουλο Χαραλαμπίδη, κτηνίατρο και Ελένη Κόνιαρη.
Επίσης, θα εμφανιστούν τα χορευτικά συγκροτήματα των φορέων: Μορφωτικός Σύλλογος Αραδοσιβίων, Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Σαρανταπόρου, Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Συκέας, Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ολυμπιάδας «Το Καρς», με τη συνοδεία τού λυράρη Νίκου Δημητριάδη. Ακόμη, ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας Τάσος Ραμσής θα απαγγείλει ένα θεατρικό μονόλογο με το ποντιακό του γλωσσικό ιδίωμα.
Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στους κτηνοτρόφους και γίνονται με συνδιοργάνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας, του Επαρχείου Ελασσόνας, της ΔΕΠΤΑΚΑΛ Δήμου Ελασσόνας, καθώς και με τη συμπαράσταση του Κέντρου Ελληνικού Χορού και Λαϊκού Πολιτισμού. Όπως κάθε χρόνο, ένα μέρος τού προγράμματος με τα ξένα συγκροτήματα θα παρουσιαστεί σε δύο δήμους του νομού Λάρισας, σε δύο δήμους του νομού Μαγνησίας, καθώς και σε ένα δήμο του νομού Κοζάνης και του νομού Πιερίας και σε δύο δήμους του νομού Αττικής.
Το Διεθνές Μουσικο - Χορευτικό Πανηγύρι αποτελεί κυρίως ένα αγροτικό πολιτιστικό πανηγύρι, που έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πλέον καταξιωμένους και σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς της ευρύτερης περιοχής και της χώρας μας. Το κύριο χαρακτηριστικό, όμως, των εκδηλώσεων είναι η συμμετοχή και συνεργασία πολλών καλλιτεχνών και επιστημόνων, καθώς και πολλών ελληνικών και ξένων πολιτιστικών φορέων και συγκροτημάτων, που έρχονται από διάφορες χώρες τοy κόσμου. Γενικότερα, το Αγροτικό - Εθνογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων, έχει ως βασικό του στόχο την προαγωγή τού λαϊκού πολιτισμού και συγχρόνως επιδιώκει να ανακουφίζει και να ψυχαγωγεί τους αγρότες της θεσσαλικής γης, καθώς και όλους τους φίλους τoυ πολιτισμού.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass