ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ «ΤΑΡΤΟΥΦΟΥ»

Καρακατσάνης και Βουτσάς στη Λάρισα

* Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2008 3:12 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:33
Με δύο σπουδαίους ηθοποιούς, για πρώτη φορά μαζί, τον Θύμιο Καρακατσάνη και τον Κώστα Βουτσά, θα ανέβει η θεατρική παράσταση του έργου ο «Ταρτούφος» του Μολιέρου, την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, στο κηποθέατρο της Λάρισας.
Οι δύο γνωστοί ηθοποιοί ερμηνεύουν μοναδικά τη διαχρονική κωμωδία του Μολιέρου, σε μετάφραση του Κ. Χ. Μύρη, σε σκηνοθεσία Θύμιου Καρακατσάνη και σκηνικά – κοστούμια Ρένας Γεωργιάδου.
Ο Ταρτούφος είναι ένας υποκριτής-ευσεβής κληρικός που καταχθόνια και επικαλούμενος την «αρετή» του, καταφέρνει να κυριαρχήσει στη ζωή του ευεργέτη του κ. Οργκόν. Με απατεωνιές προσπαθεί να κατακτήσει όχι μόνο την περιουσία του Οργκόν, αλλά και την ίδια τη σύζυγό του, την οποία έχει βαθιά ερωτευτεί. Η απάτη όμως ξεσκεπάζεται. Ακριβώς στο σημείο όπου φαίνεται να κορυφώνεται η νίκη της υποκρισίας, σαν από μηχανής θεός έρχεται το χέρι της Δικαιοσύνης μέσω του βασιλιά (Λουδοβίκος 14ος την εποχή του έργου), για να καθαρίσει τη βρομιά και να βάλει τα πράγματα σε τάξη. Όλο το κείμενο ρέει σε γλώσσα θεατρική, ζωηρή και συνάμα ποιητική, με ομοιοκαταληξία σε στίχο δεκαπεντασύλλαβο. Η παράσταση του Ταρτούφου ήταν από τις μεγαλύτερες επιτυχίες που γνώρισε το γαλλικό θέατρο. Παίχτηκε 77 φορές όσο ζούσε ο Μολιέρος και, από το θάνατό του έως το 1960, 2.654 φορές στην Κομεντί-Φρανσέζ εκτός από τα άλλα θέατρα σημειώνοντας το μεγαλύτερο αριθμό παραστάσεων από όλα τα κλασικά έργα. Και στην Ελλάδα όμως γνώρισε ανάλογη επιτυχία.Ο Θύμιος Καρακατσάνης θα ερμηνεύσει το ρόλο του Ταρτούφου (αδίστακτου απατεώνα) και ο Κώστας Βουτσάς το ρόλο του Οργκόν (ηλιθίου, ευκολόπιστου). Μαζί τους εμφανίζονται οι: Τάκης Παπαματθαίου, Ελευθερία Ρήγου, Βασίλης Κούκουρας, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Φιλίτσα Καλογεράκου, Περικλής Αλμπάνης, Γιώργος Μπασιάκος, Κώστας Ευριπιώτης και Φραντζέσκα Δημητριάδου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass