Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ:

«Ο Τουρισμός είναι εθνικό στοίχημα»

*ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΧΘΕΣ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2008 2:55 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:34
ΤΥΡΝΑΒΟΣ-ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ (Γραφείο «Ε»)
Εντυπωσιακή ήταν χθες το βράδυ η τελετή έναρξης της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα 2008, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποίησε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δημάρχου Αμπελώνα κ. Θανάση Χρυσοβέργη.
Η υποδοχή του Υπουργού έγινε στην Κεντρική πλατεία του Αμπελώνα παρουσία πλήθους κόσμου από τον Αμπελώνα και οι προσκεκλημένοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στον καταπράσινο χώρο της Γιορτής.
Τόσο ο κ. Υπουργός όσο όλοι όσοι ήταν παρόντες στην τελετή έναρξης εντυπωσιάστηκαν από τα μουσικά δρώμενα που είχαν θέμα το κρασί καθώς και τα στιγμιότυπα της ζωής αλλά και της φαντασίας που ο οίνος μπορεί να προσκαλέσει από το μουσικοχορευτικό σχήμα «Χορίαμβος».
Στην ομιλία του ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Αμπελώνα κ. Θανάσης Χρυσοβέργης αφού καλωσόρισε τον Υπουργό κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο που αποδέχτηκε την πρόσκληση καθώς και όλους τους παρευρεθέντες τόνισε μεταξύ άλλων:
«Η Γιορτή Κρασιού είναι μία γιορτή που δεν είναι απλά και μόνο ένα καλλιτεχνικό γεγονός. Για να κατανοήσει κανείς το βαθύτερο νόημά της, θα πρέπει να ανατρέξει στο απώτερο παρελθόν της. Στην παράδοση αυτού του τόπου, στην ψυχοσύνθεση των ανθρώπων, στους αγώνες τους για την καλλιέργεια της μάνας γης και των απέραντων αμπελώνων, στο τραγούδι του λαϊκού ποιητή, στη φιλόσοφη διάθεσή τους, στον καθορισμό των ουσιωδών προτεραιοτήτων που νοηματοδοτούσαν τη σκληρή και γεμάτη ιδρώτα και κόπους ζωή τους.
Από φέτος ξεκινάμε έναν ετήσιο κύκλο εκδηλώσεων, με θέμα το «Αμπέλι – Κρασί – Πνεύμα», ενώ παράλληλα κινούμαστε προς την κατεύθυνση βελτίωσης των υποδομών, ώστε να είναι δυνατή η διοργάνωση μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Και σας ευχαριστούμε θερμά κ. Υπουργέ που ποικιλότροπα ενθαρρύνετε αυτή μας την προσπάθεια.
Όραμά μας είναι να αναδείξουμε το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής μας, αλλά και να συμβάλλουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στην τουριστική της προβολή, καθόσον ο τόπος μας διαθέτει σημαντικά στοιχεία τα οποία μπορούν, κατάλληλα αξιοποιημένα, να συντελέσουν σε ένα βαθμό στην πληρέστερη διαμόρφωση του τουριστικού μας προϊόντος.
Ο Δήμος μας αποτελεί θελκτικό πόλο έλξης, γι’ αυτό και γνωρίζει τελευταία μεγάλη οικιστική ανάπτυξη και όχι μόνο. Η σημαντική γεωγραφική του θέση, οι κοινωνικές του δομές, η πολιτιστική του πορεία και κυρίως η οικονομική του δυναμική, αποτελούν μερικές από τις πιο σημαντικές παραμέτρους, που οριοθετούν την ταυτότητά του και ταυτόχρονα ευοίωνα προδιαγράφουν την ήδη θετικά εξελισσόμενη αναπτυξιακή του πορεία…».
Στην αντιφώνησή του ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος αφού ευχαρίστησε το Δήμο και το Δήμαρχο Αμπελώνα για την πρόσκληση έκανε μία ευρεία αναφορά στην ιστορία της χώρας μας, τον τουρισμό, ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το πολιτισμό. Για τη Γιορτή Κρασιού σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Συνάξεις σαν τη σημερινή, γιορτές που δεν είναι απλά γιορτές Κρασιού μας υπενθυμίζουν σε όλους μας, ότι το δικό μας παρελθόν δεν έχει απλά δυνατό παρόν αλλά πάνω από όλα μπορεί να έχει και ένα ένδοξο και ελπιδοφόρο μέλλον.
Έχει ο Έλληνας προοπτική αν συνειδητοποιήσει τη μεγάλη αξία της δύναμής του. Και η δύναμη αυτού του λαού βρίσκεται στον πολιτισμό, στην αυτογνωσία και όταν στα κρίσιμα και σημαντικά ενώνει προσπάθειες προκειμένου να ορθώσει το ανάστημά του, να προκόψει και να προχωρήσει.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν είναι απλά μια τελετή που γιορτάζουμε το κρασί. Είναι μια γιορτή που μας υπενθυμίζει το ιστορικό μας χρέος και το χρέος αυτό έχει να κάνει ότι εμείς ως αχθοφόροι ενός ένδοξου και λαμπρού παρελθόντος έχουμε υποχρέωση να διαχειριστούμε το παρόν, το περιβάλλον, τη δύναμή μας, τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές γιατί αυτό δεν ανήκει σε μας. Αλλά αυτό που έχουμε πρέπει να το παραδώσουμε ως κληρονομιά στην επόμενη γενιά.
Συνεχίζοντας στο χαιρετισμό του ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε επίσης: «Ανήκω σ’ αυτούς που πιστεύουν ότι η δύναμη αυτού του τόπου βρίσκεται στον πολιτισμό της, στον τουρισμό της. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ο τουρισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον πολιτισμό.
Δεν μπορεί να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη εάν δεν υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην πολιτισμική παράδοση και στη σύγχρονη πολιτισμική παραγωγή.
Ο τουρισμός και ο πολιτισμός είναι χώροι που μας ενώνουν».
Και ο Υπουργός Ανάπτυξης κατέληξε με νόημα:
 «Ο τουρισμός και η ανάπτυξη είναι πάνω από όλα εθνικό στοίχημα.
Στη συνέχεια χαιρετισμούς απηύθυναν ο Νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός και ο Δήμαρχος Λαρισαίων και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Λάρισας κ. Κώστας Τζανακούλης. Χαιρετισμό έστειλε και ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης.
Τη σκηνοθετική οργάνωση της τελετής έναρξης, είχαν η σκηνοθέτις κ. Πόπη Πελτεκοπούλου και η θεατρολόγος κ. Πατρούλα Χριστοδούλου. Ακολούθησε ένα πλούσιο και ποικίλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες της Γιορτής Κρασιού.
Ο Κώστας Μακεδόνας και οι συνεργάτες του συνέχισαν να διασκεδάζουν τους επισκέπτες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν επίσης ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο οποίος χοροστάτησε και στον αγιασμό, οι Βουλευτές κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Κώστας Αγοραστός, Βασίλης Έξαρχος και Στέλιος Ροντούλης, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτης Γκούπας, η Εκδότης - Διευθυντής της «Ε» κ. Δανάη Δημητρακοπούλου, ο πρώην Βουλευτής κ. Γιώργος Γαρουφαλιάς, η Πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Μαίρη Καμηλαράκη, ο Αντινομάρχης κ. Γ. Φακής, η Έπαρχος Ελασσόνας κ. Μαρία Μαμάρα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας και ο Διοικητής του Α.Τ. Τυρνάβου Ταξίαρχος Δημήτριος Τσιούτσιος και Αστυνόμος Α’ Ιωάννης Σκριάπας αντίστοιχα, οι εκπρόσωποι της 1ης Στρατιάς Ταξίαρχος Σωτήρης Ματζουράνης και του ΑΤΑ Ταξίαρχος Γρηγόριος Ιγγλέσης, τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ.κ. Χρήστος Σιδερόπουλος, Βαρβάρα Ζαχαρακούλη και Ευαγγελία Λιακούλη, ο Διευθυντής του Λυκείου Αμπελώνα κ. Αντώνης Σαμαράς, οι Δήμαρχοι Γόννων κ. Αναστάσιος Τόλιος και Αντιχασίων Αθανάσιος Καλιακούδας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Αντιδήμαρχοι Αμπελώνα κ. Κώστας Σούρλας, Σπύρος Γκατζούλης και Θεόδωρος Σπυρόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννουλης κ. Αθανάσιος Μαμάκος, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Βασίλης Μπατζηλιώτης κ.ά.
Το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:
Ώρα έναρξης 20:30
Α’ Εξέδρα
-Θέατρο Σκιών Θάνου Καλιάκη
-Μοντέρνο τμήμα Μουσικής Σχολής Αμπελώνα
-Μοντέρνο τμήμα Ωδείου Γιάννουλης – Φαλάνης
-Microbobs –μουσική ομάδα Αμπελώνα
-Rock Bottoms –μουσικό σχήμα
Β’ Εξέδρα
Ώρα έναρξης 22:00
Δημοτική Βραδιά με τους Σάββα Σιάτρα και Χρήστο Φωτίου.
Στο κλαρίνο ο Νίκος Φιλιππίδης.
Αύριο Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου
Ώρα Έναρξης 20:30
Συνδιοργανωτές: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας, ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας, υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Ε.Υ.Δ., Ε.Π., Κ.Π., LEADER).
Χορηγοί: Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ΟΤΕ, Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.
Η είσοδος στο χώρο είναι ελεύθερη.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass