ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Ο «Φιάκας»

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2008 2:56 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:34
Μια ευχάριστη κωμωδία και συνάμα ένα κλασικό έργο, όπου θίγονται οι υπερβολές της κοινωνίας στην Κωνσταντινούπολη του 1870 θα παρουσιάσει απόψε στις 9 μ.μ. στο Κηποθέατρο το Θέατρο «Όψεις» μέσα από τη σατιρική γραφή του Δ. Μισιτζή στο θεατρικό κείμενο «Ο Φιάκας» σε σκηνοθεσία Παύλου Βησσαρίου. Πρόκειται για μια παράσταση με ευρηματική σκηνοθεσία, ρυθμό, κέφι, ζωντάνια, χορό, τραγούδι, με πρωτότυπα σκηνικά και κοστούμια εποχής. Κεντρικός ήρωας του έργου ο Χαρίλαος Πλουτίδης ή Χαράλαμπος Πεταλούδης ή Φιάκας χρεωμένος ως το κόκαλο ζει παρασιτικά στην Κωνσταντινούπολη. Κομψευόμενος, παριστάνει το γόνο καλής οικογένειας και πολιορκεί ερωτικά την εύπιστη και ρομαντική Ευανθία που ανήκει στα ανερχόμενα αστικά στρώματα της εποχής, προσβλέποντας ολοφάνερα στην προίκα της. Η πλοκή κορυφώνεται όταν ο Φιάκας που κινδυνεύει να αποκαλυφθεί η αληθινή, οικτρή οικονομική του κατάσταση, μηχανεύεται τη μεταμφίεση του σε Γερμανό βαρόνο που βρίσκεται ινκόγκνιτο στην Πόλη, και δοκιμάζει, δήθεν, διατηρώντας την ανωνυμία του, τη σταθερότητα και τη γνησιότητα της Ευανθίας, πριν να της κάνει πρόταση γάμου.
Οι συντελεστές τις παράστασης είναι: σκηνοθεσία Παύλος Βησσαρίου, μουσική- τραγούδια Παναγιώτης Μαγκλάρας, σκηνικά Δήμητρα Γιοβάνη, κοστούμια Βάσω Μακρή, ήχος-φώτα Έλενα Σιώκου, φωτογραφίες-σχεδιασμός Εντύπων Εργαστήριο Θαυματρόπιο, οργάνωση παραγωγής δημιουργική ομάδα Θεάτρου Όψεις. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Παύλος Βησσαρίου Φιάκας, Βασίλης Καρμίρης Γιάννης, Νάνσυ Καρρά Ευανθία, Κατερίνα Τασιοπούλου Κοκκώνα Φρόσω, Δήμος Χαρούλης Καζαμίας. Η τιμή εισιτηρίου της παράστασης είναι: 10 ευρώ το κανονικό και 8 ευρώ το παιδικό, μαθητικό και φοιτητικό. Πληροφορίες για την παράσταση και τα εισιτήρια στο τηλέφωνο 2410-537.074.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass