ΜΕΛΩΔΙΚΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΣΚΟΡΠΙΣΕ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 6ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ

Εστία μουσικού πολιτισμού

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2008 2:50 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:34
Με σκοπό τη διαμόρφωση πολιτιστικής και «μουσικής» φυσιογνωμίας ανάμεσα στους λαούς, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, από το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλη, η έναρξη του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών με τη συγκέντρωση ορχηστρών από διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού στην Κεντρική πλατεία της πόλης, οι οποίες σκόρπισαν στους δρόμους δυναμικές νότες που ξάφνιασαν ευχάριστα τους περαστικούς. Σε μια πετυχημένη διαδικασία αμοιβαίων πολιτιστικών ανταλλαγών και επιδράσεων, η πόλη της Λάρισας αποτέλεσε χθες μια εστία μουσικού πολιτισμού. Εκπρόσωποι των Φιλαρμονικών της Κω, της πόλης Σιστερνίνο της Ιταλίας, της πόλης Ρύμπνικ της Πολωνίας, της Οιχαλίας, καθώς και μέλη της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας επισκέφθηκαν χθες το απόγευμα τον κ. Τζανακούλη και μίλησαν μαζί του αλλά και με τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γιαννούλα, τους αντιδήμαρχους κ. Χρ. Κέλλα και κ. Σαμουρέλη για τις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας. Στο τέλος της συνάντησης αντάλλαξαν συμβολικά δώρα.
Με εμβατήρια και μελωδικούς συνάμα ήχους οι φιλαρμονικές μπάντες μεταμόρφωσαν την πλατεία της πόλης σε μια μεγάλη μουσική σκηνή ενώ εντύπωση προκάλεσαν οι μαζορέτες της πόλης Satoraljaujhely της Ουγγαρίας. Χάλκινα, ξύλινα πνευστά και κρουστά μετέφεραν παράδοση από λαούς την οποία εισέπραξε με ενδιαφέρον το λαρισαϊκό κοινό. Το Φεστιβάλ που θα ολοκληρωθεί αύριο αποτελεί διοργάνωση του Δήμου Λαρισαίων και του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λάρισα είχε συμμετοχή σε παρόμοια Φεστιβάλ που οργανώθηκαν στην Πολωνία, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία, Ουγγαρία, Μάλτα, Κύπρο αλλά και σε ελληνικές πόλεις όπως στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα και σε άλλες περιοχές. Σήμερα Σάββατο, οι μπάντες της Ιταλίας και της Πολωνίας θα επισκεφθούν τα Μετέωρα ενώ στις 8 το βράδυ θα γίνει εμφάνιση της Φιλαρμονικής από την Κω και των μαζορετών στον Πυργετό. Η μπάντα της θα πραγματοποιήσει στις 8.30 το βράδυ εμφάνιση στη Δεσκάτη. Αύριο Κυριακή στις 7.45 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παρέλαση από το Δημοτικό Ωδείο και στις κεντρικές οδούς Βενιζέλου, Φιλελλήνων, Κύπρου, Μεγ. Αλεξάνδρου και Παπακυριαζή. Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Ταχυδρομείου ενώ θα ακολουθήσει πρόγραμμα από τις φιλαρμονικές και τις μαζορέτες. Τέλος θα δοθεί δεξίωση στις φιλοξενούμενες μπάντες στο χώρο της Φιλαρμονικής.
Στη μουσική γιορτή μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δ. Σ. κ. Κώστας Γιαννούλας, οι αντιδήμαρχοι Χρ. Κέλλας, Κ. Σαμουρέλης, Μ. Τσακίρης και η εκδότης διευθυντής της «Ε» κ. Δανάη Δημητρακοπούλου. Τη Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας συνόδευσαν ο πρόεδρος του ΔΩΛ κ. Χρ. Οικονόμου, ο διευθυντής της Φιλαρμονικής κ. Γ. Μηνάς και ο διευθυντής του ΔΩΛ κ. Απόστολος Αλεξίου.
ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ «ΤΑΞΙΔΙΑ» ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ
Συνεχίζει από την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου η «περιοδεία» της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων, η οποία θα «κάνει στάση» στις 9 το βράδυ στο Λιβαδάκι. Το πρόγραμμα των υπόλοιπων εμφανίσεων της Φιλαρμονικής έχει ως εξής: Παρασκευή 12 Σεπετμβρίου Πυροβολικά, Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα, Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου Νέα Πολιτεία, Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου Προφήτης Ηλίας (μικρός) και Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου Φιλιππούπολη. Όλες οι εμφανίσεις της ξεκινούν στις 9 το βράδυ. Τέλος, η Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων θα συμμετάσχει και στα «Ελευθέρια» στην Ελασσόνα στις 5 Οκτωβρίου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass