ΣΤΙΣ 12 ΚΑΙ 13 ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Τα παιδιά σε επαφή με την Παράδοση

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2008 2:01 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:35
Χορούς και τραγούδια της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θράκης, των νησιών, των Βλάχων, του Πόντου, της Καππαδοκίας και φυσικά της Θεσσαλίας θα παρουσιάσουν 450 παιδιά, στο 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Τραγουδιού, που πραγματοποιείται στον Τύρναβο από τη Νομαρχία Λάρισας, σε συνεργασία με το Δήμο Τυρνάβου στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.
Χθες, σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ο αντινομάρχης Πολιτισμού κ. Αντ. Δραμαλιώτης τόνισε ότι το φεστιβάλ διοργανώνεται με τη συνδρομή Πολιτιστικών Συλλόγων με στόχο να διατηρήσει, αλλά και να διαδώσει την Παράδοση. «Το φεστιβάλ διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θέλοντας να αναδείξει τις ρίζες τους τόπους μας, καθιερώνοντάς το ως θεσμό», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Δραμαλιώτης, υπογραμμίζοντας ότι η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ο δήμαρχος Τυρνάβου, κ. Χρ. Κιτσίδης, επισήμανε ότι μέσα από αυτό το θεσμό είναι ευκαιρία για τα παιδιά διάφορων ηλικιών και περιοχών, όχι μόνο να έρθουν σε επαφή με την Παράδοση, αλλά και να αναπτύξουν δεσμούς συνεργασίας και φιλίας μεταξύ τους, ενώ ευχήθηκε μια ευχάριστη και δημιουργική διαμονή σε όσους συμμετάσχουν στο φεστιβάλ.
Ο πρόεδρος τους Πολιτιστικού Οργανισμού της Νομαρχίας, κ. Χρ. Σιδερόπουλος, αναφέρθηκε στα δύο προηγούμενα φεστιβάλ που έγιναν στην Ελασσόνα και την Αγιά, ενώ τόνισε ότι του χρόνου θα πραγματοποιηθεί στα Φάρσαλα. Το ιδιαίτερο φέτος, συμφώνα με τον κ. Σιδερόπουλο, είναι ότι συμμετέχουν και σύλλογοι εκτός νόμου, από το Βόλο και την Καρδίτσα.
Σημειώνεται ότι στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκε η προϊσταμένη της διεύθυνσης πολιτισμού κ. Αν. Ιεσσουά.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
8:30μ.μ.: Χαιρετισμοί
-Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανουλιών (Μακεδονία):
Συρτός Μακεδονίας-Τσουράπια-Ράικος-Λυτός-Ζάρα μου. Χοροδιδάσκαλος: Βασίλης Ζιώγας)
-Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Δαμασίου (Ήπειρος): (Πογωνίσιος (Χαλασιά μου)-Στα τρία (Στης Πάργας τον ανήφορο)-Τζίτζιρας-Παραμύθια-Νεραντζιά. Χοροδιδάσκαλος: Πύρος Δημάκης)
-Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ποταμιάς (Δ. Δ. Βλαχογιαννίου)
(Θράκη:Συγγαθιστός-Μπαϊντούσκα-Ποδαράκι-Μαντηλάτος.
Χοροδιδάσκαλος: Νίκος Χατζηγιάννης)
-Πολιτιστικός Σύλλογος Αργυροπουλίου (Χοροί Βλάχων: Αρβανιτοβλάχικο-Απαράτσι-Καραπατάκι-Σαν έρθει η άνοιξη-Γύρισμα. Χοροδιδάσκαλος: Πύρος Δημάκης)
-Μορφωτικός Σύλλογος Συκουρίου (Καππαδοκία:Τσιφτ-Λέι-Λαλούμ-Χορός Μαντηλιών-Χορός αυγής-Κόνιαλης. Χοροδιδάσκαλος: Σωτήρης Καραβασίλης)
-Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Λαρισαίων (Μακεδονία:Συρτός Μακεδονίας-Τρεχάτος-Λυτός-Μπουσνίτσα-Χασαλιά
Χοροδιδάσκαλος: Νίκος Κλείτσας)
-Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου (Νησιά:Χελιδόνισμα Χάλκης (Δρώμενο)-Πάτημα-Ζαγαράκια-Ικαριώτικος-Κανάρες Τήλου-Έχε γεια Παναγιά. Χοροδιδάσκαλοι: Θεόδωρος Καλογράνας – Σωτήριος Καλογράνας)
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
8:30μ.μ.: Χαιρετισμοί
-Δημοτικό Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Καρδίτσας-Χορευτικό τμήμα «Μαίρη Ιωαννίδου» (Θεσσαλία:Μπεράτι (Μπαίνω μες στα αμπέλι)-Καραγκούνα-Στα τρία (Δυόσμος ή Βασιλικός)-Τσάμικος-Συρτός. Χοροδιδάσκαλος: Παναγιώτης Χατζάρας )
-Χορευτικός Όμιλος Άνω Λεχωνίων Βόλου (Καππαδοκία:Ολμάζ-Καρσιλαμάς-Συρτός πολίτικος-Μπάλος-Ατάρης. Χοροδιδάσκαλος: Κατερίνα Κατσιαρδανή)
-Χορευτικός Σύλλογος Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλας» (Μακεδονία:Συρτός Μακεδονίας-Τρεχάτος-Χρωματιστά τσουράπια-Λυτός-Ζάρα μου. Χοροδιδάσκαλος: Παναγιώτης Καραβιδές)
-Πνευματικός Σύλλογος Γιάννουλης (Ήπειρος: Πογωνίσιος-Μπαζαργκάνα-Ζαγορίσιος-Παλαμάκια-Νεραντζιά
Χοροδιδάσκαλος: Αναστάσιος Γεωργούλας)
-Δημοτικό Χορευτικό Τρικάλων (Θεσσαλία:Μπεράτι (Κωνσταντινιά)-Καραγκούνα-Συρτός (Διαμάντω)-Νταϊλιάνα-Ήλιος-Τασιά. Χοροδιδάσκαλος: Σταύρος Σιούλιος)
-Ένωση Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας (Ποντιακά:Λετσίνα-Κότσαρη-Σέρα-Πατούλα-Σερενίτσα-Κώτσαχτον. Χοροδιδάσκαλος: Σοφία Ευριπίδου)
-Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρνάβου (Θεσσαλία:Μπεράτι-Στα τρία (Μαρουσιάνα)-Καραπατάκη-Ζαχαρούλα-Συρτός. Χοροδιδάσκαλος: Πύρος Δημάκης)
Στην εκδήλωση μουσική θα παίξουν οι: Γιάννης Ζιάκος κλαρίνο, Βασίλης Μπαλογιάννης κλαρίνο, Γιώργος Κισκίνης κρουστά, Κώστας Παπαδημητρίου λαούτο και Θάνος Ρούμπος βιολί, ενώ θα τραγουδήσουν η Χρύσα Γκογκούρα και η Αντωνέλα Τσάπο (Μουσική Σχολή Δήμου Τυρνάβου). Παρουσίαση προγράμματος: Άννα Παϊσοπούλου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass