ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ξεκινούν οι εικαστικές «Διαδρομές»

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2008 3:21 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:38
«Διαδρομές» στον κόσμο των παιδιών με όχημα τη φαντασία θα κάνουν από τη Δευτέρα οι πολίτες της Λάρισας μέσα από τα έργα των παιδιών της παιδικής και εφηβικής ηλικίας που θα εκθέτονται σε πέντε κεντρικά σημεία της πόλης και θα φορούν στη ζωγραφική, το ψηφιδωτό, την κεραμική και την αγιογραφία. Για την πρωτότυπη ιδέα της εισαγωγής της τέχνης στην καθημερινότητα, που αποτελεί πρωτοβουλία της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Ι.Κ. Κατσίγρα, μίλησαν χθες ο πρόεδρος κ. Μάριος Ξηρομερίτης, ο ιδιοκτήτης της γκαλερί «Μαργώνη» κ. Β. Μαργώνης, η πρόεδρος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού κ. Βασιλική Σιαπκαλή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Χρύσα Βουλγαράκη στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο φουαγιέ της Πινακοθήκης.
Την ιδιαίτερη χαρά του σχετικά με τη διοργάνωση των εικαστικών περιπάτων στα μονοπάτια της Τέχνης εξέφρασε ο κ. Ξηρομερίτης επισημαίνοντας τη σημασία της στήριξης και άλλων φορέων του πολιτισμού στην πόλη της Λάρισας, ευαισθητοποιημένων στον τομέα της κοινωνικής, πολιτιστικής αναβάθμισης που συντελεί και στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου. Οι «Διαδρομές» της Τέχνης ήταν μια ιδέα που ξεκίνησε με πολύ ζήλο και μεράκι από την καλλιτεχνική επιτροπή, τους καθηγητές του Ελεύθερου Εργαστηρίου και σκοπό έχει να αναδείξει το έργο που υλοποιείται στα εργαστήρια καθώς βέβαια και τον πολύτιμο θησαυρό της σπουδαίας κληρονομιάς της Πινακοθήκης. «Είναι μια γιορτή φαντασίας που πρέπει να αποτελέσει θεσμό στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της πόλης ενώ υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις για παρουσίαση των έργων της έκθεσης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη» σημείωσε ο κ. Ξηρομερίτης.
Στη συνέχεια, στο σημαντικό έργο των παιδιών, στις εικόνες της φαντασίας των παιδιών που θα περιπλανηθούν ανάμεσα στους Λαρισαίους αλλάζοντας το αισθητικό περιεχόμενο της πόλης αναφέρθηκε ο κ. Μαργώνης. «Στην πρόταση της φιλοξενίας των δημιουργημάτων δεν θα μπορούσα να αρνηθώ» πρόσθεσε ο γκαλερίστας κ. Μαργώνης. Η σπουδαιότητα της πολιτιστικής αυτής κίνησης είναι ιδιαίτερα σημαντική πρόσθεσε. Την αισιοδοξία της για την ευόδωση της κίνησης, όπως χαρακτηριστικά είπε, δήλωσε και η πρόεδρος του Σ.Ε.Ο. Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού είναι επίσης μια κίνηση νεότητας και έχει άμεση σχέση με εκδηλώσεις τέτοιου ύφους. Πρόκειται να δούμε πετυχημένες διαδρομές που θα αποτελέσουν την αφετηρία για άλλες πολλές ακόμη.
Με τη σειρά της, καλή αρχή ευχήθηκε στις εικαστικές περιπλανήσεις η κ. Βουλγαράκη, η οποία αναφερόμενη στη φιλοσοφία του Γαλλικού Ινστιτούτου, που βρίσκεται στην υπηρεσία της γαλλικής Πρεσβείας και του γαλλικού πολιτισμού τόνισε ότι η υποστήριξη θεμάτων που αφορούν στον ελληνικό πολιτισμό πραγματοποιείται με ιδιαίτερη ευαισθησία. Πρότεινε επίσης, η έναρξη των «Διαδρομών» να καθιερωθεί ως ένα εορταστικό πολιτιστικό γεγονός.
Την πρωτοβουλία του πρόεδρου της Πινακοθήκης, συγχάρηκε με επιστολή της η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δ. Λαρισαίων κ. Ε. Ξυνοπούλου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ
Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας η έκθεση παιδικής και εφηβικής ζωγραφικής στις 9 μ.μ.. Εκθέσεις θα παρουσιάζονται επίσης στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν στις 16 Σεπτεμβρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο τα εγκαίνια της οποία θα γίνουν στις 17 Σεπτεμβρίου, στο Σ.Ε.Ο όπου τα εγκαίνια θα γίνουν στις 18 Σεπτεμβρίου και στην γκαλερί «Μαργώνη» με την έναρξη της έκθεσης στις 19 Σεπτεμβρίου. Όλες οι εκθέσεις θα διαρκέσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410- 621.205.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass