ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΡΓΑ

Πέντε χρόνια λειτουργίας ΣΩΛ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2008 3:00 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:38
Με προοπτική ξεκινά η νέα χρονιά για το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας που μεγαλώνει τους χώρους και τους επενδύει με προηγμένα τεχνολογικά μέσα προκειμένου να παράγεται όσο το δυνατόν καλύτερο έργο ανακοίνωσαν χθες, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του ΣΩΛ κ. Γ. Γράμψας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Ν. Ευθυμιάδης και η υπεύθυνη Μουσικών Συνόλων κ. Αλεξ. Αποστολοπούλου στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΩΛ, με αφορμή τα πέντε χρόνια από την ίδρυσή του. Οι υπεύθυνοι του ΣΩΛ μίλησαν για τη λειτουργία του ωδείου, την εκπαίδευση των σπουδαστών σε κλασικά, μοντέρνα και παραδοσιακά θέματα μουσικής, την αναγνωρισμένη κατάρτισή τους καθώς και για τα νέα του σχέδια, σημειώνοντας ότι περιμένουν με ανυπομονησία την ολοκλήρωση των νέων χώρων την Άνοιξη του 2009.
Πιο συγκεκριμένα, όπως επισήμαναν, για την τρέχουσα περίοδο, το νεανικό και μικτό τμήμα της χορωδίας θα αντιπροσωπεύσει το ΣΩΛ σε συναυλίες στη Βουλγαρία, στο Γκάμπροβο στις 19 και 21 Σεπτεμβρίου και στο Διεθνές Φεστιβάλ του Άργους Ορεστικού στην Καστοριά στις 12 Νοεμβρίου. Επίσης, στα μέσα Οκτωβρίου, θα παρουσιαστεί αφιέρωμα τιμητικό στο σπουδαστή του ΣΩΛ για τα πέντε χρόνια λειτουργίας του ιδρύματος, το οποίο και περιλαμβάνει πτυχιακές και διπλωματικές εργασίες των τάξεων ανώτερων θεωρητικών και σύνθεσης καθώς και συναυλία πτυχιούχων και διπλωματούχων σπουδαστών του ωδείου. Ακόμη στα τέλη του έτους ετοιμάζεται η παρουσίαση μιας σπουδαίας μουσικοθεατρικής παραγωγής όπου θα συμμετέχει μεγάλο μέρος των σπουδαστών. Πρόκειται για το καρναβάλι των ζώων του C. Saint – Saens, ένα από τα σημαντικότερα μουσικοπαιδαγωγικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Τέλος, οι υπεύθυνοι του ΣΩΛ σημείωσαν ότι το ωδείο συνεχίζει δυναμικά τις εκδηλώσεις και λειτουργεί πάντοτε με σεβασμό προς το σπουδαστή και η ριζική ανακαίνιση και επέκταση των εγκαταστάσεων βασισμένη σε ειδικές μελέτες θα δημιουργήσουν το κατάλληλο μέρος για να στεγάσει τη μουσική και να αναδείξει θαυμαστά έργα.
Στο Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας λειτουργούν και διδάσκονται: Τομέας Κλασικών Σπουδών, Τομέας Μοντέρνας Μουσικής, Τομέας Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, Προγράμματα Μουσικού Νηπιαγωγείου και Μουσικής Προπαιδείας με πρωτοποριακά προγράμματα, Τμήμα Βυζαντινής μουσικής, Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας. Τα μουσικά σύνολα είναι: Παιδική- Νεανική – Μικτή Χορωδία, Μαθητική – Επαγγελματική Συμφωνική Ορχήστρα, Σύνολο Rock και τα νεοσύστατα Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής και Βυζαντινής Χορωδίας. Βρίσκεται στη Νέα Πολιτεία Λάρισας στον οικισμό Μυρτίνη (Θεοφράστου 62-64) και οι εγγραφές πραγματοποιούνται ώρες 4.30 μ.μ.- 9.00 μ.μ. Δευτέρα έως Παρασκευή.
Πληροφορίες στο τηλ. 2410-670917 και στο mail sol_con@yahoo.gr
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass