ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΩΛ

Ιχνηλατώντας «Διαδρομές» στην Τέχνη

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2008 2:09 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:39
Σήμανε η έναρξη των «Διαδρομών» της παιδικής ζωγραφικής χθες το βράδυ στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης που πραγματοποιείται στο Δημοτικό Ωδείο και διαδραματίζεται σε ακόμη τέσσερα κεντρικά σημεία της πόλης, με διαφορετικό αντικείμενο ενδιαφέροντος και επιχειρείται, για πρώτη φορά, μια επαφή ανάμεσα στον κόσμο και στην τέχνη όπως γεννιέται και αναπτύσσεται στους πολυχώρους της Πινακοθήκης. Οι «Διαδρομές» αποτελούν μια πρωτοβουλία της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, να συστήσει στο λαρισαϊκό κοινό τα καλλιτεχνήματα των παιδιών του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Πινακοθήκης, της «ατμομηχανής», όπως το χαρακτηρίζει ο πρόεδρος κ. Μάριος Ξηρομερίτης. Η παρουσίαση της έκθεσης στην πόλη της Λάρισας, που θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου και στο Δημοτικό Ωδείο και στα υπόλοιπα κέντρα είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής δουλειάς πολιτιστικών φορέων της πόλης που μοιράζονται κοινές ανησυχίες και όνειρα. Η εισαγωγή της τέχνης στην καθημερινότητα, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών και η δημιουργική απασχόληση για τους μεγαλύτερους είναι κάποιες από αυτές. Συνεργαζόμενοι φορείς είναι το Γαλλικό Ινστιτούτο, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Λαρισαίων «Χατζηγιάννειο», το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και η γκαλερί «Μαργώνη».
Σημειώνεται ότι η γιορτή της δημιουργίας και οι «Διαδρομές» στα εικαστικά μονοπάτια της πόλης συνεχίζονται. Σήμερα Τρίτη, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης των έργων αποφοίτων μαθητών της Δημοτικής Πινακοθήκης, των τμημάτων ζωγραφικής, αγιογραφίας, κεραμικής και ψηφιδωτού στις 9 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο», στην αίθουσα «Τάκης Τλούπας».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass