ΑΠΟ ΤΗΝ «ΟΝΕΙΡΩΝ ΘΑΥΜΑΤΑ» ΣΤΟ ΔΩΛ

«Το Όνειρο του Σκιάχτρου»

* Τον Οκτώβριο

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2008 2:34 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:40
 Η «Ονείρων Θαύματα» ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τη φετινή παιδική παράσταση που επέλεξε για το κοινό της Λάρισας. Φέτος επέλεξε ένα έργο με έντονα τα αισθήματα της φιλίας, της αγάπης, της φαντασίας και του ονείρου. «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά, είναι ένα αριστούργημα διαλεκτικής σκέψης καθώς ο Τριβιζάς με αφοπλιστική πειθώ αποκαλύπτει ότι μέσα στο κάθε φόβητρο, στο κάθε σκιάχτρο υπάρχει ο πόθος για απογείωση, αρκεί να βυθιστεί κανείς μέσα του και να ανασύρει το φάντασμα της ελευθερίας που κοιμάται μέσα σε κάθε τρομαγμένο. Το «Όνειρο του Σκιάχτρου» θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Ωδείο στις 11, 12 και 18 και 19 Οκτωβρίου.Η ιστορία αρχίζει όταν ο κυρ-Δίκανος, ο γαιοκτήμονας, κατασκευάζει ένα σκιάχτρο και του δίνει μαθήματα αγριάδας. Το σκιάχτρο όμως αισθάνεται μοναξιά και πιάνει φιλίες με τα πουλιά. Τ' αφήνει να τρώνε τα λαχανικά τού κυρ-Δίκανου. Τα πουλιά του υπόσχονται ότι θα το μάθουν να πετάει. Τι γίνεται όμως όταν ο κυρ Δίκανος υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά; Τα υπόλοιπα επί σκηνής. Το όνειρο κάθε σκιάχτρου είναι κάποτε να ελευθερωθεί. Επειδή, με το να μην τρομάζει τα πουλιά, είναι ένα σοβαρό στοιχείο άρνησης των καθηκόντων του, δικάζεται. Η επιθυμία του ακίνητου σκιάχτρου είναι να κινηθεί και να πετάξει, η συντροφιά των πουλιών που το συμβουλεύουν στις προσπάθειες του είναι η αρχή του χαριτωμένου έργου. Τα φανταστικά επεισόδια διαδέχονται το ένα το άλλο γοργά και πλούσια.
Το έργο σκηνοθετεί ο Γιώργος Μεταξιώτης. Η μουσική είναι του Χρήστου Παπαγεωργίου, οι χορογραφίες της Μάχης Αγγελούλη. Η πόρτα της θεατρικής σκηνής είναι ανοιχτή για όσους αγαπούν το θέατρο και θέλουν να συμμετέχουν ενεργά. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6972-700971 και 2410-555566 ή στην οδό Ικάρων 13-15.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass