ΤΗΣ Α. ΖΑΦΕΙΡΙΔΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ «ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑΥΡΑΚΟΥ»

Συμμετοχή στην 7η Τέχνη

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2008 2:07 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:41
Μετά την ολοκλήρωση των συνεντεύξεων των υποψήφιων σπουδαστών τής υποτροφίας δωρεάν φοίτησης στο τμήμα Σκηνοθεσίας της έγκριτης σχολής «Λυκούργου Σταυράκου» η υποτροφία δόθηκε στην κ. Αντωνία Ζαφειρίδου. Η κ. Ζαφειρίδου παρουσιάζει σε λίγο καιρό την πτυχιακή της εργασία και ορκίζεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ως πτυχιούχος του τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης. Η εργασία της έχει τον τίτλο: «Εξπρεσιονιστικός Κινηματογράφος: Η περίπτωση της ταινίας «Το εργαστήριο του Δρ. Καλιγκάρι». Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής για έξι χρόνια στο ελεύθερο εργαστήρι της Πινακοθήκης Κατσίγρα και ένα χρόνο με το ζωγράφο Ν.Σαμαρά. Η υποτροφία απονέμεται κάθε χρόνο στo πλαίσιο του Μεσογειακού Φεστιβάλ Νέων Κινηματογραφιστών εδώ και δεκαέξι χρόνια και αποσκοπεί στην ενεργό συμμετοχή σπουδαστών από το νομό Λάρισας στην 7η Τέχνη.
Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Μεσογειακού Φεστιβάλ Νέων Κινηματογραφιστών, σκηνοθέτης Στέλλα Μπελέση ήταν προσκεκλημένη για έβδομη συνεχή χρονιά στην 14η Συνδιάσκεψη των Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών χωρών, η οποία διοργανώνεται από τη CICT UNESCO, το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την OCCAM και τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Μεταξύ των ομιλητών ο πρόεδρος της Μπιενάλε Πάολο Μπαράτα, η Στεφανία Κράξι, αναπληρωτής γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας, ο Πιέρ – Πάολο Σαπορίτο, πρόεδρος της OCCAM και της Ιταλικής CICT UNESCO, ο γιος του Ρομπέρτο Ροσελίνι, Ρέντζο, η Αλεσάντρα Παραντίσι πρόεδρος της COPEAM, η Δέσποινα Μουζάκη, διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ευρωβουλευτές, παραγωγοί κινηματογράφου και τηλεόρασης και άλλοι ομιλητές. Η συνδιάσκεψη διοργανώνεται και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Φέτος είχε θέμα «Κινηματογράφος και Συλλογική Δημιουργία πάνω στις Νέες Τεχνολογίες», οι νέες τεχνολογίες ευνοούν τη συλλογική δημιουργικότητα.
Η σκηνοθέτης Στέλλα Μπελέση, της οποίας το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «Βιογραφίες» προβλήθηκε από την ΕΡΤ 1 στις 26 Μαΐου, αποφάσισε να σχεδιάσει την επόμενη ταινία της με βάση τα καινούργια δεδομένα. Ένα επίσης δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, το οποίο θα γυριστεί στη Λάρισα με Λαρισαίους συνεργάτες. Σκοπός του, εκτός από τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις, είναι η ανάπτυξη της συλλογικής δημιουργίας και η ανάδειξη ταλαντούχων Λαρισαίων καλλιτεχνών. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν προσεχώς. Η κ. Μπελέση παρακολούθησε επίσης τις εκδηλώσεις του 9ου Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους του Σαν Σέρβολο, το οποίο διοργανώνεται παράλληλα με το Φεστιβάλ Βενετίας. Επίτιμος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ ο Τίντο Μπρας, ο οποίος ήταν το τιμώμενο πρόσωπο του Μεσογειακού Φεστιβάλ Λάρισας πριν δύο χρόνια.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass