ΣΤΙΣ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η Κωνσταντινούπολη του Θ. Ευθυμιόπουλου

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2008 2:09 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:41
Στον αύλειο χώρο του Μουσείου θα φιλοξενηθεί έκθεση φωτογραφίας του Λαρισαίου φωτογράφου Θ. Ευθυμιόπουλου με θέμα: «Κωνσταντινούπολη, εικόνες του σήμερα». Θα παρουσιαστούν είκοσι οκτώ αδημοσίευτες φωτογραφίες ορισμένες από τις οποίες αναφέρονται και στο θέμα του εορτασμού καθώς απεικονίζουν αστικές οικίες Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη και κτίρια δημόσιου και θρησκευτικού χαρακτήρα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και 5 Οκτωβρίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 8.30 μ.μ. έως τις 9 μ.μ..
ΟΜΟΙΩΜΑ ΝΕΟΛΙΘΙΚΗΣ ΟΙΚΕΙΑΣ
Ένα μοναδικό εύρημα του αρχαιολογικού μουσείου Λάρισας, το ομοίωμα μιας νεολιθικής οικίας, θα παρουσιαστεί σε έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρισας, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν μεθαύριο Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ.. στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οικείες ιστορίες». Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), γιορτή που ξεκίνησε το 1984 με μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Γαλλία με τίτλο «Ανοικτές Ημέρες σε Ιστορικά Μνημεία». Η ΙΕ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων επέλεξε να προβάλει ένα μοναδικό εύρημά του ενώ παράλληλα, μέσα από εποπτικό υλικό, θα παρουσιαστεί η οικιακή αρχιτεκτονική και η εξέλιξη της κατοικίας από τη νεολιθική ως τη σύγχρονη εποχή με βάση τα ανασκαφικά ευρήματα όσον αφορά την αρχαιότητα, ενώ φωτογραφίες και πληροφορίες περιηγητών φωτίζουν τη σύγχρονη εποχή (19ο αι.).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass