Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΤΙΣ 3 ΚΑΙ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Συναυλιακές βραδιές στο «Stage»

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2008 3:02 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:41
H Katrin Koegel από τη Γερμανία στο τραγούδι μαζί με τους Ισπανούς Cesar Lattore στα πλήκτρα, τον Δημήτρη Παντελιά στο σαξόφωνο, τον Μάνο Αναγνωστόπουλο στο ηλεκτρικό μπάσο και τον Μάριο Ιωάννου στα τύμπανα, έχοντας στο ενεργητικό τους αξιόλογη δισκογραφική παρουσία καθώς και αμέτρητες εμφανίσεις σε clubs και φεστιβάλ του εξωτερικού παρουσιάζουν μία και μοναδική συναυλία στο Stage, την Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου. Ένα πρόγραμα groove-jazz, soul-funk, βασισμένο στην ιδιαίτερη και πολύπλευρη ερμηνεία της Katrin με καθηλωτικούς ρυθμούς, δυνατό παίξιμο και εκρηκτικά solos θα ψυχαγωγήσουν τους ακροατές.
Παράλληλα με την έναρξη του Φεστιβάλ Πειραματικού θεάτρου, ο συναυλιακός χώρος του «Stage» στις 10 Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή, θα φιλοξενήσει δύο αβάν γκάρντ συγκροτήματα της νέας ελληνικής σκηνής, τους «Vello Leaf» και τις «Berlin Brides» χαρίζοντας στους Λαρισαίους μια βραδιά με ιδιαίτερα μουσικά ακούσματα. Η «προίκα των νυφών από το Βερολίνο», των Berlin Brides δηλαδή, περιλαμβάνει μια αρμαθιά τραγούδια, που συνδυάζουν στοιχεία από electro, πανκ και pop σε «συνθετικές» μελωδίες με αγγλικό κυρίως στίχο. Τραγούδια τα οποία προς στιγμήν βρίσκονται μόνο στο διαδίκτυο, αλλά αναμένεται σύντομα να δουν το δισκογραφικό «φως», καθώς ήδη έχει αρχίσει να βάζει το χεράκι του ο γνωστός μουσικός παραγωγός Coti K. Μέχρι τώρα έχουν ήδη εμφανιστεί live σε πολλές αθηναϊκές μουσικές σκηνές. Οι «Vello Leaf» δημιουργήθηκαν το 1999 στα Χανιά και ο ήχος τους χαρακτηρίζεται από ατμοσφαιρικές φόρμες με έντονα pop στοιχεία. Τα τραγούδια τους ντύνουν την καθημερινότητα με γλυκές μελωδίες, πειραματικά ηχοτοπία και λυρικά ξεσπάσματα με αναφορές στις διαφορετικές της πλευρές, άλλοτε έντονες, γεμάτες και άλλοτε υποτονικές. Επιμελούνται μουσικές για θεατρικές παραστάσεις και συνδυάζουν τη μουσική με την εικόνα σε όλες τις μορφές της ενώ η πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους είναι το «Morning Star». Ακολούθησαν συμμετοχές σε διάφορες μουσικές συλλογές, όπως το «Silent Wonder» του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου και το soundtrack της ταινίας «Alter Ego». Σημειώνεται ότι η είσοδος στις παραπάνω συναυλίες καθώς και σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι ελεύθερη.
Αύριο οι «Sigmatropic» και Dr. «Atomic»
Αύριο, το βράδυ στις 10.30 μ.μ. μια διαφορετική μουσική βραδιά περιμένει τους μουσικόφιλους της πόλης με δύο δυναμικά συγκροτήματα στη σκηνή του «Stage».