Η Μ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ερμηνεύοντας Μότσαρτ

* Στις 11 Οκτωβρίου

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2008 3:01 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:44
 Την όπερα του Μότσαρτ «Η απαγωγή από το Σεράι» θα ερμηνεύσει η Λαρισαία σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου το Σάββατο 11, Τετάρτη 15, Παρασκευή 17 και Κυριακή 19 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 8.30 μ.μ. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πρεμιέρα το Σάββατο στις 11 Οκτωβρίου, μπορούν να απευθυνθούν στο ταξιδιωτικό γραφείο «Μπαράς» ή στο τηλέφωνο 2410-250.509. Σημειώνεται ότι στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής έκθεση προσωπικών αντικειμένων της κορυφαίας Ελληνίδας υψίφωνου Μαρίας Κάλλας θα υποδέχεται τους επισκέπτες. Ο Μότσαρτ άρχισε να γράφει την όπερα «Η απαγωγή από το Σεράι» στα τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου του 1781 και την ολοκλήρωσε στα μέσα Μαΐου του επόμενου έτους. Η πρεμιέρα δόθηκε με εξαιρετική επιτυχία στη Βιέννη στις 19 Ιουλίου του 1782. Το βιεννέζικο Singspiel, ένα είδος γερμανικής μουσικής κωμωδίας, που μέχρι εκείνη την εποχή επισκιαζόταν από την «παντοκρατορία» της ιταλικής όπερας στη Βιέννη και γενικότερα στο γερμανόφωνο ευρωπαϊκό χώρο, γνώρισε με μιας, με την εμφάνιση της «τουρκικής» αυτής όπερας του Μότσαρτ, μία εντυπωσιακή αναβάθμιση, ώστε δίκαια το συγκεκριμένο έργο να θεωρείται εποχικής σημασίας για τη μετέπειτα εξέλιξη της γερμανικής όπερας γενικότερα.
Σημειώνεται ότι γενικότερα τα εισιτήρια για όλες τις εκδηλώσεις πωλούνται από τα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο: 10:00 π.μ. - 6 μ.μ., τις ημέρες των παραστάσεων: 10:00 π.μ. - 9 μ.μ. Όταν υπάρχει παράσταση Κυριακή, τα εκδοτήρια ανοίγουν δύο ώρες πριν από την εκδήλωση. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2310-895.938, 2310-895.939.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass