ΔΙΔΑΣΚΕΙ Ο ΒΑΘΥΦΩΝΟΣ Κ. ΚΑΤΣΑΡΑΣ

Οπερατικά κοντσέρτα στη Σχολή «Οκτάβα»

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2008 3:18 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:44
Με αφορμή τη συμπλήρωση δεκαπέντε χρόνων λειτουργίας της, η Μουσική Σχολή «ΟΚΤΑΒΑ» της Λάρισας, οργανώνει σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην όπερα με συμμετοχή αξιόλογων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων και ο διακεκριμένος βαθύφωνος Κωνσταντίνος Κατσάρας. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν οπερατικά κοντσέρτα με έργα ρεπερτορίου καθώς και σεμινάρια τραγουδιού και μελοδραματικής. Τα έσοδα όλων των εκδηλώσεων θα διατίθενται για κοινωφελείς σκοπούς και για υποστήριξη πολιτιστικών δράσεων στην πόλη μας.
Από τη φετινή χρονιά στη Σχολή Μονωδίας (φωνητικής) και Μελοδραματικής θα διδάσκει ο διακεκριμένος βαθύφωνος Κωνσταντίνος Κατσάρας, προσφέροντας την πλούσια καλλιτεχνική και διδακτική του εμπειρία που αποτελεί εχέγγυο για σοβαρές, ολοκληρωμένες και δημιουργικές σπουδές τραγουδιού στην πόλη μας.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά κατάγεται από τη Λάρισα. Πήρε πτυχίο αρμονίας και αντίστιξης, δίπλωμα κλασικής κιθάρας, τραγουδιού και μελοδραματικής με άριστα. Το 1999 συνέχισε τις σπουδές του στο «Conservatorio G.Verdi di Milano» και παράλληλα πήρε πτυχία από την «Accademia di Belle Arti -Tadini» και από την «Civica Scuola di Musica di Milano», με δασκάλους τους B. Giaiotti, F. Corelli, D. Menicucci, I. Farina κ.α. Το 2004 ήταν νικητής του διεθνούς διαγωνισμού τραγουδιού «Pistoia 2004» στην Ιταλία. Ερμήνευσε πάνω από 25 ρόλους σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε έργα ρεπερτορίου και πρώτες εκτελέσεις. Συνεργάστηκε με οργανισμούς και πολιτιστικούς φορείς, όπως Εθνική Λυρική Σκηνή, Όπερα Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Αθηνών, Ηρώδειο, Δημήτρια, Fondazione A. Toscanini, Teatri di Pisa, Asti,Trapani, κ.ά.
 Έχει συνεργαστεί με περισσότερες από 30 ορχήστρες και με τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής της Όπερας, όπως οι N. Martinucci, Α. Μπάλτσα, R. Scotto, V. Chernov, Δ. Θεοδοσίου, N. Miricioiu, και κυρίως με τον διεθνούς φήμης βαρύτονο Leo Nucci, με τον οποίο έχει επανειλημμένως εμφανιστεί σε όπερες και συναυλίες συμπεριλαμβανομένης και μίας με άριες του Βέρντι, με την ορχήστρα της φημισμένης «ARENA DI VERONA». Σπούδασε φιλοσοφία και αισθητική στο UNIMI, Κρατικό Πανεπιστήμιο του Μιλάνου. Από τα μελλοντικά του σχέδια ξεχωρίζουν οι παραστάσεις στο «Teatro Olimpico» της Vicenza (Rigoletto) και στο «Teatro Grande» της Brescia με το Requiem του Βέρντι, ενώ θα τραγουδήσει και φέτος στην Εθνική Λυρική Σκηνή.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass