ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΝΤΟΒΑ:

«Έλληνες παντού της γης ενωμένοι»

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΦΑΛΑΝΗ

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2008 3:04 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:45
ΤΥΡΝΑΒΟΣ-ΦΑΛΑΝΗ
(Γραφείο «Ε»)
Φωτ.: Ν. Σιούμκας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στο πνευματικό πολιτιστικό κέντρο της Φαλάνης με θέμα: «Η οικουμενική κοινότητα των Ελλήνων της διασποράς και Φιλελλήνων».
Το ενδιαφέρον αυτό θέμα αναπτύχθηκε αναλυτικά από τον καταξιωμένο στην Ελλάδα και την Ιταλία γιατρό κ. Δημήτριο Ντόβα, καταγόμενο από τη Φαλάνη, ο οποίος ζει στη Περούτζια της Ιταλίας και είναι γνωστός στην ευρύτερη περιοχή από τις αδελφοποιήσεις που πραγματοποίησε μεταξύ Φαλάνης- Pietzalunga, Μελιβοίας- Montone, Τυρνάβου – Ubertidac, όλες αυτές τις όμορφες περιοχές της Ubua, της πράσινης κεντρικής Ιταλίας, με τις επίσης δικές μας όμορφες περιοχές.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου Φαλάνης κ. Δημήτρης Καρανάσιος ο οποίος αφού ευχαρίστησε αρχικά τον κ. Ντόβα για την αγάπη και το ενδιαφέρον που δείχνει για τη γενέτειρα γη, αλλά και τους παρευρισκόμενους, απηύθυνε το λόγο στο δήμαρχο Γιάννουλης κ. Ευθύμιο Αλαμάνη ο οποίος, μετά από σύντομο χαιρετισμό, τίμησε τον γιατρό κ. Δημήτριο Ντόβα με ένα αναμνηστικό δώρο της αρχαίας Φάλαννας. Με τη σειρά του, συγκινημένος από την αγάπη των συμπατριωτών του ο κ. Ντόβας μεταξύ άλλων έκανε διάφορες προτάσεις.Το σχέδιο που πρότεινε παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας και μελέτης για να γίνει εργαλείο στην περιφέρεια και στους δήμους, συντονισμού- κατευθύνσεων και δράσεων των απανταχού Ελλήνων της διασποράς αλλά και των Φιλελλήνων. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Νίκος Κατσαρός, πρόεδρος του ΕΛΓΑ και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ο οποίος στην τοποθέτησή του τόνισε, μεταξύ άλλων τη σπουδαιότητα αυτού του θέματος που αφορά τον συντονισμό δράσεων των απανταχού Ελλήνων.
Τέλος, το λόγο πήρε, ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Πέτα Άρτας και πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου κ. Στάθης Κακαριάρης ο οποίος μετέφερε τις απόψεις του δήμου Πέτα για την ενδιαφέρουσα αυτή πρόταση του κ. Ντόβα.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου κ. Χρήστος Κιτσίδης και Παναγιώτης Σαρχώσης και ο πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Θεσσαλίας κ. Κώστας Σκορδας, παλιοί διατελέσαντες κοινοτάρχες και οι δήμαρχοι της Φαλάνης και της Γιάννουλης, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των φορέων Φαλάνης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass