ΣΤΙΣ 16 ΚΑΙ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Παραδοσιακή μουσική και γενέθλιες εκδηλώσεις στο ΣΩΛ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2008 3:29 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:46
Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης στις εγκαταστάσεις του ΣΩΛ, Θεοφράστου 62-64, Νέα Πολιτεία Λάρισα. Στη συναυλία αυτή θα συμμετάσχουν οι καθηγητές του τμήματος Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής, που λειτουργεί στο ωδείο, και αποτελεί την πρώτη συναυλία της φετινής σχολικής χρονιάς. Σκοπός της συναυλίας, αλλά και κατ’ επέκταση του τμήματος της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής, είναι να προσφέρει στους μαθητές τη γνώση της μουσικής αυτής μέσω της ακρόασης και μελέτης των ιδιαιτεροτήτων τής κάθε γεωγραφικής περιοχής. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην ορχήστρα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής αποκτώντας με τον τρόπο αυτό την εμπειρία της συνεργασίας στο πλαίσιο ενός μουσικού συνόλου. Τα μουσικά όργανα που θα ακουστούν και που διδάσκονται είναι: κλαρίνο Κ. Κωστούλης, βιολί Θ. Ρούμπος, κανονάκι Μ. Νάκου, λαούτο και μαντολίνο Χρ. Καλαμπούκας, κρουστά και τραγούδι Φ. Μπαρμπή, μπουζούκι και ταμπουράς Γ. Τσικρικώνης. Υπεύθυνος του τμήματος και της ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής είναι ο Χρήστος Καλαμπούκας.
Ακόμη, το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας στo πλαίσιo του εορτασμού των πέντε χρόνων λειτουργίας του, θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στις 8.30 μ.μ. εκδήλωση στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο με τίτλο «Τιμή στο Σπουδαστή του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας». Στην εκδήλωση θα γίνει μια σύντομη ιστορική αναδρομή στα καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά πεπραγμένα των πέντε χρόνων λειτουργίας του ωδείου και θα αναφερθούν όλοι οι αποφοιτήσαντες του. Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης αυτής θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από πτυχιακές εργασίες του τμήματος Ανώτερων Θεωρητικών, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής, Σύνθεσης, Ενοργάνωσης, τα οποία θα αποδοθούν από πληκτροφόρα όργανα, τρίο και κουαρτέτο εγχόρδων καθώς και μαδριγαλιστικό φωνητικό σύνολο. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι τα έργα αποτελούν αξιόλογες μαθητικές εργασίες και δεν δίνεται εύκολα η δυνατότητα ζωντανής εκτέλεσής τους και ιδιαίτερα παρουσίασής τους.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass