ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

«Είσαι στο χάρτη της καρδιάς, ηφαίστειο που καίει...»

* Με τους στίχους του Άρη Αγγελάκη

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2008 3:30 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:46
Μια βραδιά ποίησης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν χθες στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Άρη Αγγελάκη με τίτλο «Είσαι στο χάρτη της καρδιάς, ηφαίστειο που καίει...», που πραγματοποιήθηκε στο «Χατζηγιάννειο» από τον Σύλλογο Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Λαρισαίων και τη συνδρομή του Συλλόγου Κρητών Λάρισας «Ο Ψηλορείτης». Πρόκειται για τη δεύτερη ποιητική συλλογή του πολυγραφότατου Άρη Αγγελάκη, που ζει στην Ελασσόνα και κατάγεται από την Κρήτη. Η πρώτη, με τίτλο «Στων ονείρων τις φωλιές», εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το 2006.
Την επιμέλεια της παρουσίασης είχαν η φιλόλογος Ευαγγελία Ράπτου – Στεργιούλα και ο λογοτέχνης Κώστας Μπίσμπας. «Όταν διαβάζω τα ποιήματά του, ζηλεύω τη μαστοριά του, την τέχνη τη μοναδική, τη ρίμα του, την κονδυλιά του. Μα όταν για την Κρήτη με μιλά, σαν να ’ναι η πατρίς μου, κλονίζομαι ολόκληρη, γοργοχτυπά η ψυχή μου...». Αυτά γράφει και αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, στο προλογικό σημείωμα της ποιητικής συλλογής του Άρη Αγγελάκη, η Ελασσονίτισσα φιλόλογος Ευαγγελία Ράπτου – Στεργιούλα.
Ο Άρης Αγγελάκης γεννήθηκε στους Φιλίππους Ηρακλείου Κρήτης. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων. Από το 1974 μέχρι το 2005 ασχολήθηκε με το λειτούργημα του εκπαιδευτικού σε σχολικές μονάδες της Μέσης Εκπαίδευσης. Τα τελευταία χρόνια ήταν λυκειάρχης στο Λύκειο Τσαριτσάνης. Από τον Οκτώβριο του 2005, συνταξιούχος πια, άρχισε να ασχολείται με την καταγραφή και έκδοση όσων κατά καιρούς έχει γράψει.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass