ΣΤΟ Δ. ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Η Ερασιτεχνική Σκηνή του Θ.Θ. ταξιδεύει στο Κάιρο

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2008 3:08 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:46
Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ερασιτεχνική σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου δίνει δυναμικά το «παρών» της στο Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου στο Κάιρο της Αιγύπτου έως τις 19 Οκτωβρίου. Μετά την περσινή επιτυχημένη συμμετοχή με τις «Τρωαδίτισσες» του Ευριπίδη, φέτος τα παιδιά της Σκηνής θα παρουσιάσουν το «Romeo & Juliet Project», μια διασκευή του κλασικού έργου του Σαίξπηρ. Μία παράσταση κίνησης και λόγου που για πρώτη φορά η ομάδα χρησιμοποιεί τις τεχνικές του χοροθεάτρου και physical theatre. Επιπρόσθετη πρόκληση είναι η παρουσίαση του έργου στην αυθεντική Σαιξπηρική γλώσσα τόσο για λόγους καλλιτεχνικούς όσο και επικοινωνίας δεδομένου ότι πρόκειται για Διεθνές Φεστιβάλ. Η παραγωγή αυτή θα δώσει την ευκαιρία στην ερασιτεχνική σκηνή εκτός από το να παρουσιάσει τη δουλειά της, να έρθει σε επαφή με ομάδες και να παρακολουθήσει παραστάσεις από διαφορετικές χώρες.Πολύ σημαντική επίσης η συμμετοχή της ερασιτεχνικής σκηνής στο Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου καθώς για δεύτερη φορά επιλέχθηκε να συμμετάσχει παρουσιάζοντας τη δουλειά της. Κύρια στοιχεία της παράστασης είναι η μουσική και ο χορός. Η ομάδα «πειραματίζεται» με το κλασικό κείμενο μέσα από τα μάτια του σήμερα, το επενδύει με μουσικές που ξυπνούν κομμάτια της ζωής μας και απογειώνει τα συναισθήματα μας μέσα από τη μαγεία του χορού. Πρόκειται για ένα έργο που καταπιάνεται με τις δυο μεγάλες δυνάμεις του κόσμου, την αγάπη και το μίσος. Μέσα σε ένα καθεστώς αιώνιου μίσους ανάμεσα σε δυο οικογένειες, ξεπηδά ο έρωτας δυο νέων, ένας έρωτας δυνατός, που δεν συμβιβάζεται, που δεν υπακούει σε ανθρώπινα πάθη και κοινωνικά στερεότυπα, αλλά παραδίνεται στο «πεπρωμένο» του. Η σκηνοθετική επιμέλεια του έργου ανήκει στην ηθοποιό και σκηνοθέτη Πόπη Πελτεκοπούλου, η διασκευή, η μουσική και οι διαφάνειες στην θεατρολόγο Πατρούλα Χριστοδούλου, οι χορογραφίες στην καθηγήτρια χορού Νίκη Λυτροκάπη και η ενδυματολογική επιμέλεια στη Ρίκη Τσικαρδώνη.
Στην παράσταση συμμετέχουν οι: Χριστίνα Ανδρέου, τεχνική υποστήριξη, Γκανάς Γιώργος, Γκαργκινούδη Τάνια, Ζαδές Φάνης, Λαγκούρα Πόπη, Παπαγιάννης Ηλίας, Σούκου Φαίη, Σταμελόπουλος Θανάσης, Τσατσαρής Ανδρέας και Χριστοφιλόπουλος Τάσος. Την αποστολή θα συνοδεύσει η πρόεδρος του θεσσαλικού θεάτρου Μαίρη Αγραφιώτη.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass