ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δημιουργίες αποφοίτων Πινακοθήκης

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2008 23:16 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:47
 Παρατείνεται μέχρι τις 22 Οκτωβρίου η έκθεση ενηλίκων αποφοίτων μαθητών του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στο αίθριο της Δημ. Πινακοθήκης Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα.Στην έκθεση, όπου συμμετέχουν 80 περίπου συμπολίτες μας, απόφοιτοι πλέον, από τα τμήματα αγιογραφίας, ζωγραφικής, κεραμικής, μπατίκ και ψηφιδωτού, επιβραβεύεται η προσπάθεια μαθητών και δασκάλων στην ακολουθούμενη πορεία του Εργαστηρίου από την ίδρυσή του.Μία πορεία χαραγμένη από ανθρώπους οραματιστές που μόχθησαν, διεκδίκησαν και έκαναν την υπέρβαση κληροδοτώντας στους κατοίκους της πόλης θησαυρούς ανεκτίμητους όπως η Πινακοθήκη με το Εργαστήρι.«Το Ελεύθερο Εργαστήρι στα 22 χρόνια λειτουργίας του, αγνοώντας την «ολιγωρία» και τις «εκπτώσεις», μόνο επιτυχίες έχει να καταγράψει, κι αυτό γιατί στις επιδιώξεις του πάντοτε, από τον τρόπο που διδάσκονται τα μαθήματα, μέχρι και την παρουσίαση του τελικού παραγόμενου έργου πρυτανεύει η ελεύθερη σκέψη, η οργάνωση και η μεθοδικότητα. Το Ελεύθερο Εργαστήρι μεταδίδει εικαστική παιδεία, διευρύνει ορίζοντες, δημιουργεί πολιτιστικό υπόβαθρο, πολλαπλασιάζει οπτικές γωνίες, διεγείρει στις ικανότητες των μαθητών, παροτρύνει στον αυτοσχεδιασμό και εν τέλει διδάσκει τέχνες και πολιτισμό, γιατί υπηρετεί τον πολιτισμό όχι ως βαριά βιομηχανία αλλά και ως τη μοναδική μας βιομηχανία.
Στην έκθεση αντικατοπτρίζεται η επιμονή και η υπομονή των μαθητών οι οποίοι διέθεσαν δημιουργικά 5 ώρες την εβδομάδα, ξέφυγαν για λίγο από την καθημερινότητα, ασχολήθηκαν πέρα και έξω από τα τετριμμένα, πίστεψαν στις δυνατότητές τους, άντλησαν δυνάμεις εσώτερες, ανακάλυψαν τον αυτοσχεδιασμό και κατάφεραν με τη βοήθεια των δασκάλων τους, να φτάσουν σε επίπεδα ζηλευτά, ο καθένας στον τομέα του.
Ο θεατής συμπολίτης έχει τη μοναδική ευκαιρία με μια επίσκεψη στο χώρο της Πινακοθήκης, να γίνει κοινωνός 5 διαφορετικών Τεχνών μέσα από τα έργα των μαθητών που παρουσιάζονται και να νιώσει την αισθητική πληρότητα που μόνο η Τέχνη μας προσφέρει», λέει ο Καρακωνσταντάκης καθηγητής - ψηφοθέτης.
Δάσκαλοι των μαθητών είναι: η Έφη Μαλάκη και ο Γιάννης Μπέης στα τμήματα ζωγραφικής, ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος στο τμήμα αγιογραφίας, η Μαριάννα Γκουντουβά στα τμήματα κεραμικής - μπατίκ, ο Αντώνης Καρακωνσταντάκης στο τμήμα ψηφιδωτού.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass