Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Έκθεση σπουδαστών της σχολής Βακαλό

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2008 3:27 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:49
  Εγκαινιάζεται απόψε στις 8 η έκθεση εργασιών των σπουδαστών της Σχολής Βακαλό Art & Design στο 2ο όροφο του «Χατζηγιάννειου» –αίθουσα «Τάκης Τλούπας», (Ρούσβελτ 59).Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα σπουδαστών από τους δύο τομείς ειδίκευσης της σχολής: Γραφιστικές εφαρμογές (Graphic Design) και Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου (Interior Architectural Design).Στο «Χατζηγιάννειο», οι επισκέπτες μπορούν να δουν ένα πλήθος πρωτότυπων και εκτυπώσεων από γραφιστικά έργα, όπως αφίσες, εικονογραφήσεις, τυπογραφία, web design, καθώς και ολοκληρωμένες προτάσεις αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου, όπως διαρρυθμίσεις κατοικιών, καταστημάτων, χώρων αναψυχής, τοπίου κ.λπ. Επίσης παρουσιάζονται δουλειές από τα εργαστήρια σκηνογραφίας, κοσμήματος και πλαστικής αρχιτεκτονικής μακέτας.Η σχολή Βακαλό είναι η πρώτη που εισήγαγε τις σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στην Ελλάδα δημιουργώντας μια σημαντική παράδοση στο Design.
Φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της και η έκθεση στη Λάρισα αποτελεί μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων που έχουν ξεκινήσει από το φθινόπωρο του 2007 και συνεχίζονται κατά την τρέχουσα ακαδημαϊκή περίοδο.
Η σχολή Βακαλό παρέχει επί μισό αιώνα υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στο Design, και τα προγράμματά της τόσο σε προπτυχιακό όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο έχουν επικυρωθεί από το κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby ως Bachelor of Arts (Honours) και Master of Arts αντίστοιχα.
Η σχολή Βακαλό έχει αναγνωριστεί ως «ίδρυμα που παρέχει ανώτατη εκπαίδευση» από το Βρετανικό Συμβούλιο Πιστοποιήσεων (British Accreditation Council - BAC).
Η έκθεση θα διαρκέσει έως 7 Νοεμβρίου 2008 (10-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα όλες τις ημέρες).