ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΡΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Δημοτική χορωδία στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2008 2:21 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:49
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») - Του Κώστα Τσόλα
Μία σημαντική πρωτοβουλία στο χώρο του χωροδιακού τραγουδιού που ταυτόχρονα σημαίνει ενδιαφέρον για τη διατήρηση της μεγάλης πολιτιστικής κληρονομιάς του Τυρνάβου και στον τομέα αυτό, παίρνει ο Δήμος Τυρνάβου με ενέργεια του ίδιου του δημάρχου κ. Χρήστου Κιτσίδη. Συγκεκριμένα ο κ. Κιτσίδης αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία ως δημοτική αρχή με δήλωσή του αφού μιλά θετικά για τη μέχρι τώρα χορωδιακή δραστηριότητα στην πόλη τονίζει: «Είναι γνωστό το ενδιαφέρον και η βούληση της δημοτικής αρχής για την ανάδειξη των πολιτιστικών δυνάμεων του Δήμου μας και την προβολή της καλλιτεχνικής τους προσφοράς.
Προς την κατεύθυνση αυτή ιδιαίτερη σημασία και προτεραιότητα αποκτά το χορωδιακό τραγούδι λόγω της μακρόχρονης παράδοσης αλλά και της έντονης παρουσίας στην περιοχή μας.
Πιστεύουμε πως στον πολιτιστικό αυτό τομέα καταβάλλονται φιλότιμες προσπάθειες από τοπικούς συλλόγους.
Όμως, αποτελεί κοινή διαπίστωση κάθε καλοπροαίρετου δημότη μας πως ο κατακερματισμός και η διάσπαση των δυνάμεων του χώρου αυτού όχι μόνο δεν προάγει την επίτευξη υψηλών στόχων αλλά αντίθετα την εμποδίζει.
Γι΄ αυτό εκφράζουμε την πρόθεσή μας να προχωρήσουμε στη δημιουργία χορωδιακού συνόλου υπό την αιγίδα του δήμου και έτσι να παραμεριστούν άγονες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος που καθηλώνουν το χορωδιακό κίνημα και για τις οποίες βέβαια δεν ευθύνεται η σημερινή δημοτική αρχή.
Καλούμε λοιπόν όλους όσοι δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό, αλλά και όσους αγαπούν το χορωδιακό τραγούδι και για οποιονδήποτε λόγο βρίσκονται έξω από τα υπάρχοντα χορωδιακά σχήματα, να συμπορευθούν μαζί μας στην προσπάθεια αυτή.
Τους διαβεβαιώνουμε πως θα σεβαστούμε το ενδιαφέρον, την εμπειρία, την ανιδιοτελή προσφορά τους και πως θα διασφαλίσουμε την ελεύθερη έκφρασή τους, που θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση κάθε καλλιτεχνικής δημιουργίας».
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass