ΤΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Θ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟ ΔΩΛ

Η οπερέτα «Βαφτιστικός» στη Λάρισα

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2008 3:01 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:50
Την ευκαιρία να απολαύσει το λαρισαϊκό κοινό οπερέτες που ανεβαίνουν στην Εθνική Λυρική Σκηνή θα δώσει η παρουσίαση της δημοφιλέστατης οπερέτας του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, ο «Βαφτιστικός» που θα ανεβεί τον προσεχή Δεκέμβριο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, για δέκα θεαματικές παραστάσεις από το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου έως τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, που θα πλημμυρίσουν την αίθουσα του ωδείου με πασίγνωστες μελωδίες. Μετά την «Τραβιάτα» του Βέρντι, ο «Βαφτιστικός» είναι ένα θρυλικό έργο με αξέχαστη μουσική επένδυση, η παράσταση του οποίου πραγματοποιείται με αφορμή τα εκατό χρόνια από την ίδρυση της ελληνικής οπερέτας και τα ενενήντα χρόνια από την πρεμιέρα του, σημείωσαν ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου κ. Χρ. Οικονόμου, ο διευθυντής κ. Απ. Αλεξίου και ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων κ. Χρ. Κτιστάκης στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα Δ.Σ. του Δημαρχείου. Για ένα αξιόλογο εγχείρημα μίλησε ο κ. Τζανακούλης, συγχαίροντας όσους συμμετέχουν στη διοργάνωση, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Λαρισαίων, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαρισαίων, η Χορωδία Όπερας ΔΩΛ και το Θεσσαλικό Μπαλέτο, με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων μονωδών στον ελληνικό και διεθνή χώρο, θα χαρίσει μοναδικές μουσικοχορευτικές βραδιές στους πολίτες και επισκέπτες της πόλης. Με τη σειρά του, ο κ. Οικονόμου ευχαρίστησε το δήμαρχο Λαρισαίων που αγκάλιασε την πρωτοβουλία καθώς και τους χορηγούς, την εκδότη – διευθυντή της εφημερίδας «Ε» κ. Δανάη Δημητρακοπούλου, την κ. Εύη Ναούμ από το διαφημιστικό γραφείο «Salvador» που ανέλαβε την οργάνωση καθώς και το Σύλλογο Φίλων της Συμφωνικής Ορχήστρας για την αμέριστη υποστήριξη.
«Το Δημοτικό Ωδείο, σαν ένα εκπαιδευτήριο που παρέχει μαθήματα σε όλες τις ειδικότητες και βαθμίδες της μουσικής εκπαίδευσης, είναι και ο κόμβος συνάντησης όλων των καλλιτεχνικών δυνάμεων που μπορούν να προσφέρουν στους Λαρισαίους μεγάλα έργα πλούσια σε μουσική, χορό και δράμα. Η καθιέρωση της ετήσιας παράστασης, ενός τουλάχιστον έργου σκηνικής μουσικής παράλληλα με τις καθιερωμένες συμφωνικές συναυλίες και τα διάφορα ρεσιτάλ, θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό της πόλης να απολαύσει θέαμα ποιότητας μέσα από ολοκληρωμένη μουσική παλέτα» υπογράμμισε ο κ. Αλεξίου.
Τέλος ο κ. Κτιστάκης τόνισε ότι η ελληνική περιφέρεια δικαιούται να απολαμβάνει λυρικά έργα του διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου και να διευρύνει τους πολιτιστικούς ορίζοντες, δημιουργώντας αριστουργήματα με τις δικές της μουσικές δυνάμεις. «Πρόκειται για ένα εξαιρετικό κωμειδύλλιο, με απολαυστικά στοιχεία φάρσας και με πηγαίο μελωδικό πλούτο, που συνάρπασε στην εποχή του και εξακολουθεί να γοητεύει ως τις μέρες μας» πρόσθεσε.
Η ΟΠΕΡΕΤΑ «ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ»
Η υπόθεση «εκμεταλλεύεται» το έθιμο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, να παίρνουν εκλεκτές αστές «υπό την προστασία τους», ως «βαφτιστικoύς» φτωχούς στρατιώτες και να αλληλογραφούν τακτικά μαζί τους ενισχύοντας τα κίνητρα ανδραγαθίας. Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαρισαίων, η Χορωδία Όπερας Δ.Ω.Λ. και το Θεσσαλικό Μπαλέτο, θα μας μεταφέρει στην Αθήνα του 1918 όπου η χαριτωμένη Βιβίκα είναι παρεξηγημένη με τον σύζυγό της, Ζαχαρούλη, εξαιτίας μιας ερωτικής του περιπέτειας. Κατά τη διάρκεια μιας γιορτής κάνει την εμφάνισή του ο Χαρμίδης, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι βαφτιστικός της Βιβίκας. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για κάποιον ο οποίος συνέτασσε τα γράμματα του άξεστου και αναλφάβητου βαφτιστικού προς τη νονά του και είχε γοητευθεί από αυτήν, τώρα όμως παντρεμένος με μια παλιά συμμαθήτρια της Βιβίκας που και αυτή κάνει την εμφάνισή της στη φιέστα. Ταυτόχρονα καταφθάνει και ένας θείος της ηρωίδας, συνταγματάρχης, ο οποίος τη βρίσκει στην αγκαλιά του δήθεν βαφτιστικού. Από εκεί αρχίζει να περιπλέκεται η κατάσταση, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος που προσπαθούν όλοι να ξεδιαλύνουν. Στους ρόλους συμμετέχουν οι: Ζέρβου Ελπινίκη και Μπόγρη Άρτεμις: Βιβίκα (πρωταγωνίστρια), ο Χριστόπουλος Ιωάννης και Στεφάνου Νίκος: Χαρμίδης (πρωταγωνιστής), ο Κουκουτάρας Γιάννης και Ρασιδάκης Κωστής: Συνταγματάρχης, ο Κατσούλης Μιχάλης: Ζαχαρούλης, η Φόρτη Ιωάννα: Κική και ο Καρμίρης Βασίλης: Βαφτιστικός. Το ανέβασμα της οπερέτας επιμελήθηκαν: Μουσική διεύθυνση : Χρήστος Κτιστάκης και Δημήτρης Κτιστάκης. Σκηνοθεσία: Kώστας Λαμπρούλης. Χορογραφία: Γκες Μίχωφ και Καμέλια Δαμαλή. Σκηνογραφία: Kώστας Βαρνάς. Ενδυματολόγος: Eλένη Ψύρρα. Φωτισμός: Βιλ Κάσπερς. Πληροφορίες σχετικά με την παράσταση στο τηλέφωνο 2410 -536.886.
 
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass