Το μουσικό σχήμα της Μαρίας Λουκά στο «Ερώτ’ εράν» στην Αγιά

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2008 22:55 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:50
Του Γιάννη Γουργιώτη - (Γραφείο «Ε» στην Αγιά)
Το μουσικό σχήμα της Μαρίας Λουκά φιλοξενεί ο χώρος του «Ερώτ’ εράν» στην Αγιά το βράδυ της Δευτέρας. Η Μαρία Λουκά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Σπούδασε πιάνο και θεωρία μουσικής στο ωδείο και συμμετείχε στη χορωδία νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου. Το 2000 μετακόμισε στην Αθήνα να σπουδάσει στο Τμήμα Τουριστικών Μελετών και, συγχρόνως, άρχισε φωνητικές ασκήσεις στο Ελληνικό Ωδείο της Αθήνας. Παρευρέθηκε, επίσης, στο Τμήμα Θεατρικών Μελετών στο «Theatre of Changes».
Ζώντας στη «μεγάλη μητρόπολη» εν τούτοις, τα σταμάτησε όλα και αφιέρωσε το χρόνο της στην εκτέλεση. Καταρχάς, εργάστηκε σε ρεμπετάδικα, μουσικές σκηνές με φολκλορική μουσική από τη Μικρά Ασία, ως ότου είχε μια πρόταση να εργαστεί στη μουσική παράσταση «Σε Γιορτινό Αγώνισμα» που έγινε από τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Νίκο Παπάζογλου το χειμώνα του 2002. Μετά από αυτό συμμετείχε σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε κάποιες σε συνεργασία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, ως μέλος της χορωδίας νεολαίας Ηρακλείου. Έχει συνεργαστεί με Διονύση Σαββόπουλο, Νίκο Παπάζογλου, Σωκράτη Μάλαμα, Μιλτιάδη Πασχαλίδη, Θ. Παπαδόπουλο, Νίκο Πιπινέλη, Μανώλη Λιδάκη, Ελένη Βιτάλη, Γιάννη Χαρούλη, Στάμο Σέμση. Σε ηλικία 23 ετών εξέδωσε το πρώτο προσωπικό της CD «Καλημέρα», το οποίο περιέχει 12 τραγούδια. Έχει γράψει τη μουσική στα 9 τραγούδια και στίχους στα 11 από αυτά. Ένα τραγούδι είναι του Χάρη Μανουσάκη και άλλα δύο από το Νίκο Ζουρνή, ο οποίος ήταν μόνο 21 χρονών τότε. Ο Σωκράτης Μάλαμας συμμετέχει σε ένα τραγούδι καθώς, επίσης, και άλλοι επίλεκτοι μουσικοί από Θεσσαλονίκη, οι οποίοι συνοδεύουν συνήθως τους Θανάση Παπακωνσταντίνου και Σωκράτη Μάλαμα στις συναυλίες τους. Τέλος, έχει συμμετοχή στο «Κέντρο Διερχομένων» του Νίκου Μαμαγκάκη (συνθέτης) που εκδόθηκε το 2007. Στο τωρινό σχήμα συμμετέχουν οι μουσικοί Νίκος Ζουρνής (κιθάρα ακουστική, τραγούδι), Κώστας Γεράκης (κιθάρα ηλεκτρική και ακουστική) και Κώστας Μανουσάκης (κρουστά).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass