ΤΟΝΙΣΕ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ:

«Έχω ανοιχτά τα μάτια της ψυχής μου»

* Εγκαινιάζεται σήμερα το απόγευμα η έκθεσή του στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Δημοσίευση: 06 Νοε 2008 1:19 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:54
«Ακούραστο πνεύμα, που η φαντασία του ξεπερνά την εικαστική αναζήτηση», χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα το γνωστό ζωγράφο Παλαιολόγο Θεολόγου σε χθεσινή συνέντευξη τύπου, με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια της έκθεσής του. Ο κ. Ξηρομερίτης επισήμανε ότι ο κ. Θεολόγου αναδεικνύει τη Θεσσαλία, και γενικότερα την Ελλάδα, και το έργο του «λάμπει» μέσα στο καλλιτεχνικό στερέωμα.
Αναφερόμενος παράλληλα και στην έκθεση του Ι. Μόραλη, που θα εγκαινιαστεί σύντομα, τόνισε ότι το δίπτυχο αυτών των δυο μεγάλων καλλιτεχνών σηματοδοτεί την έναρξη της χειμερινής περιόδου της Πινακοθήκης. Στάθηκε, τέλος, στη σημασία αυτών των εκθέσεων για την Πολιτιστική Μεσογειάδα, υποστηρίζοντας ότι η έμφαση που δίνεται από την Πινακοθήκη στους Θεσσαλούς ζωγράφους σηματοδοτεί την ανάγκη προσοχής από το Υπουργείο Πολιτισμού γι΄αυτή τη μεγάλη διοργάνωση που αρχίζει το 2009.
Ο κ. Θεολόγου, μιλώντας για τη σειρά των πινάκων του που παρουσιάζει στην Πινακοθήκη, επισήμανε ότι φέρει το τίτλο «Λευκά Τοπία» και είναι εμπνευσμένη από το στίχο του Καβάφη ««... Την εμορφιά έτσι πολύ ατένισα που πλήρης είναι αυτής η όρασίς μου...». Πρόκειται για 27 πίνακες με κυρίαρχο χρώμα το λευκό, αλλά σε πολλαπλά επίπεδα. Αναφερόμενος στη ζωγραφική, ο ταλαντούχος καλλιτέχνης τη χαρακτήρισε τρόπο ζωής για τον ίδιο, αλλά και μέσο επιβίωσης κατά τη διάρκεια της εξορίας του. «Έχω ανοιχτά τα μάτια της ψυχής μου κάθε μέρα στις ομορφιές που μας περιτριγυρίζουν», υπογράμμισε, ενώ δήλωσε ότι ο πραγματικός θεατής είναι αυτός που αγωνιά και ψάχνει πίσω από αυτό που βλέπει.  Η έκθεση του κ. Θεολόγου εγκαινιάζεται σήμερα στις 8 μ.μ. και θα διαρκέσει έως τις 6 Δεκεμβρίου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass