ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΔΙΝΟΥΝ ΜΟΡΦΗ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

Λίγο πριν ανοίξει η αυλαία του Θεσσαλικού

Δημοσίευση: 08 Νοε 2008 1:46 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:55
Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, οι πρόβες για την πρώτη παραγωγή με την οποία θα κάνει έναρξη το «Θεσσαλικό Θέατρο» για τη νέα χρονιά στο «Θέατρο του Μύλου» της κωμωδία του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω…». Αντλώντας τη θεματολογία του από το ομώνυμο έργο του Ντάριο Φο και τη σύγχρονη πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας τους κώδικες του λαϊκού θεάτρου, στοιχεία δηλαδή έντονης σάτιρας, επιθεώρησης και καυστικού χιούμορ, το έργο παρουσιάζεται με τη μορφή μιας μοναδικής επιθεώρησης. Τι γίνεται με τις επιδρομές στα «Σούπερ-μάρκετ;» Ποιο είναι το φθηνότερο προϊόν σε μια αλυσίδα «Σούπερ μάρκετ»; Πόσο κοστίζει το κανναβούρι; Τι γίνεται με τα δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες; Πόσο πληρώνεις για τις πάνες και το γάλα του παιδιού που αποφάσισες να κάνεις; Ερωτήματα που αφορούν σε όλους μας, έχοντες και μη έχοντες. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ελένης Μποζά, σκηνικά και κοστούμια Μυρτώς Σταμπούλου, ενώ τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Πόπη Πελτεκοπούλου, Δήμητρα Φράντζιου, Χάρης Φλέουρας, Ζωή Μωραΐτη και Κώστας Καληβρετάκης. Η πρεμιέρα της παράστασης αναμένεται για την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου.
 
«Bug» Tracy Letts
Ένα δυνατό δραματικό θρίλερ. Γρήγοροι ρυθμοί, έντονη δράση, αγωνία για όλες τις παράνοιες της ζωής μας. Με φόντο την κοινωνική εξαθλίωση του περιθωρίου και αφηγούμενος με τρυφερότητα μια απελπισμένη ερωτική ιστορία, προσεγγίζει ευρηματικά τις σκοτεινές πλευρές του πολιτικού συστήματος και την κοινωνία της ανεξέλεγκτης πληροφορίας. Το δυνατό, νευρωτικό αυτό θρίλερ διέπεται από ένα σκοτεινό χιούμορ και έντονα στοιχεία science fiction που άλλοτε θυμίζουν επεισόδιο των x-files και άλλοτε ταινίες του Χίτσκοκ. Ένα σύγχρονο πολιτικό θρίλερ γραμμένο από τον Tracy Letts, ηθοποιό και θεατρικό συγγραφέα.
 
«Λόγω φάτσας» Γιώργος Διαλεγμένος
Μια παλαίμαχη ηθοποιός, παλιά δόξα του κινηματογράφου, η οποία έχει αποσυρθεί και ζει σ’ ένα δικό της κόσμο με την αδερφή και το γάτο της, επιλέγεται από έναν σκηνοθέτη για το γύρισμα ενός τηλεοπτικού σποτ με θέμα τη γαλοπούλα την περίοδο των Χριστουγέννων. Μέσα από ευτράπελες καταστάσεις, έξυπνο χιούμορ και ένα συμπρωταγωνιστή ηλικιωμένο, πρώην κατάδικο και νυν ντυμένο Άϊ – Βασίλη για τις ανάγκες του σποτ, ξεδιπλώνεται μια αποτύπωση της ελληνικής πραγματικότητας, δοσμένη με τη μοναδική πένα αυτού του ιδιαίτερου συγγραφέα.
 
Ενιαίο εισιτήριο για τις παραστάσεις του Θεσσαλικού
Σημειώνεται επίσης ότι συνεχίζεται η διάθεση των ενιαίων εισιτηρίων του «Θεσσαλικού Θεάτρου» από τα γραφεία του, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, Ρούσβελτ 59, 1ος όροφος. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410-621.209. Το ενιαίο εισιτήριο έχει την μορφή Κάρτας, κοστίζει 50 ευρώ και περιλαμβάνει όλες τις θεατρικές παραστάσεις, συνολικά εφτά, που θα ανεβάσει για όλη την χρονιά το «Θεσσαλικό Θέατρο» στη Θεατρική περίοδο: 2008 – 2009, Νοέμβριος 2008- Σεπτέμβριος 2009, συμπεριλαμβανομένης και της καλοκαιρινής.
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass