ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Μ.Ε.Σ. ΜΙΚΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ

Συμπόσιο παράδοσης και ...ξεφαντώματος

Δημοσίευση: 13 Νοε 2008 1:16 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:56
ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Άξιος «οικοδεσπότης» ο ΜΕΣ Μικρού Ελευθεροχωρίου Ελασσόνας του 5ου Συμποσίου Παιδικών – Εφηβικών Χορευτικών Ομάδων, που φέτος φιλοξενήθηκε στο δημοτικό διαμέρισμα Μικρού Ελευθεροχωρίου του Δήμου Ελασσόνας. 500 και πλέον νεαροί χορευτές(24 και πλέον συλλόγων) από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, με τους υπευθύνους τους βρέθηκαν στην περιοχή, έμαθαν πιο πολλά για την επαρχία Ελασσόνας, μίλησαν με τη γλώσσα της παράδοσης και γλέντησαν όλοι μαζί, όπως ξέρουν αυτοί πολύ καλά.Οι άνθρωποι του Μ.Ε.Σ. Μικρού Ελευθεροχωρίου, έχοντας επικεφαλής την πρόεδρό του κ. Βλαχογεώργου και τον Ελασσονίτη χοροδιδάσκαλο του συλλόγου κ. Τάσο Γεωργούλα οργάνωσαν ένα πλούσιο πρόγραμμα σε ξεναγήσεις, ενημέρωση, επισκέψεις και πολύ χορό και γλέντι για τους φίλους της παράδοσης.
Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στη Μονή Σπαρμού, στο Σαρακατσάνικο οικισμό με τις παραδοσιακές καλύβες, ενώ έμαθαν για τα παραδοσιακά επαγγέλματα και χόρεψαν στην πλατεία του Μικρού Ελευθεροχωρίου.
Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γ. Πασχόπουλος και η πρόεδρος του Μ.Ε.Σ. κ. Βλαχογεώργου, στην υποδοχή των αποστολών και στην επίσημη έναρξη των δραστηριοτήτων του Συμποσίου, χαιρετίζοντας τη διοργάνωση, δεν έκρυψαν τη χαρά τους για την παρουσία των νεαρών φίλων της παράδοσης στον τόπο τους, και τους συγχάρηκαν δημόσια γι΄ αυτό που κάνουν, στηρίζοντας ενεργά την παράδοση και τον πολιτισμό στα μέρη τους.
Το Συμπόσιο έκλεισε με γεύμα και πολύωρο γλέντι στη σάλα του κέντρου «Δίας» στην Ελασσόνα, με τη συνοδεία των μουσικών Γιάννη Ζιάκου και Βαγγέλη Πέγιου, που «οδήγησαν» τον κόσμο σε παραδοσιακούς δρόμους από όλες τις περιοχές της χώρας.
Παρόντες στις εκδηλώσεις του Συμποσίου οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας κ.κ. Τηλέμ. Γκαμπέτας και Κων. Δριστέλλας, ιερείς της περιοχής, ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΚΑΛ κ. Γιάννης Κόκκινος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Καραγκούνης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, κ.ά.
Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γεώργ. Πασχόπουλος και η ΔΕΠΤΑΚΑΛ Δήμου Ελασσόνας συγχάρηκαν δημόσια με σχετική ανακοίνωση τον Μ.Ε.Σ. Μικρού Ελευθεροχωρίου και το χοροδιδάσκαλο κ. Αναστάσιο Γεωργούλα για την άριστη διοργάνωση του 5ου Συμποσίου Εφηβικών Χορευτικών Ομάδων.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass