ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι εικαστικές πτυχές του Ι. Μόραλη

* Εγκαινιάζεται σήμερα στις 8 το βράδυ

Δημοσίευση: 13 Νοε 2008 1:19 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:56
Τα θεμέλια για τη συνέχιση της συνεργασίας της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα με το Μουσείο Μπενάκη μπαίνουν με την έκθεση «Ι. Μόραλης - Θέατρο, μουσική, ποίηση», που εγκαινιάζεται σήμερα στις 8 μ.μ., σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πινακοθήκης κ. Μ. Ξηρομερίτη.«Ο Ι. Μόραλης δίδαξε την εικαστική τέχνη σε όλα τα επίπεδα, επηρεασμένος από το διάβα της δικής του ζωής. Ο σημαντικός αυτός καλλιτέχνης έρχεται για πρώτη φορά στην Πινακοθήκη για να «ακτινοβολήσει» μέσα από τα έργα του και δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Θεσσαλούς να δουν τον ίδιο μέσα από διαφορετικές εκφράσεις και εκφάνσεις», επισήμανε ο κ. Ξηρομερίτης, χθες σε σχετική συνέντευξη τύπου, ενώ αναφέρθηκε και στο δρώμενο που θα συνοδεύει τα εγκαίνια , ευχαριστώντας τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Θ.Θ. κ. Ακυ Μητσούλη, τον ηθοποιό Κωστή Καλλιβρετάκη και τον μαέστρο της συμφωνικής ορχήστρας νέων του δήμου Λάρισας κ. Χρ. Κτιστάκη.
Η ιστορικός τέχνης κ. Φάνη-Μαρία Τσιγκάκου επισήμανε ότι είναι υποχρέωση πολιτιστικών φορέων, όπως το Μουσείο Μπενάκη, η διοργάνωση εκδηλώσεων στην Περιφέρεια, ενώ εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για τη συνεργασία με την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.
Αναφερόμενη στην ιδέα αυτής της έκθεσης, η κ. Τσιγκάκου, υπογράμμισε ότι προέρχεται από μια συνέντευξη που έκανε η ίδια στο μεγάλο καλλιτέχνη και αποτελεί το λεύκωμα που συνοδεύει την ομώνυμη έκθεση, η οποία ξεκίνησε από την Αθήνα και περιοδεύοντας στην Ελλάδα, έφτασε στη Λάρισα.
Χαρακτήρισε δε τα έργα του Μόραλη μικρά μεν, αλλά με μέγεθος, καθώς πολλαπλασιάζουν τη φαντασία, ενώ την προσέγγιση του σε ένα θεατρικό κείμενο υπαινικτική, χωρίς να παρεμποδίζει το έργο.
Σχετικά με την έκθεση τόνισε ότι περιλαμβάνει σχέδια για σκηνικά και κοστούμια παραστάσεων από τη συνεργασία του Μόραλη με το «Ελληνικό Χορόδραμα», το «Θέατρο Τέχνης» και το «Εθνικό Θέατρο», εικονογραφήσεις για εξώφυλλα δίσκων μεγάλων συνθετών, «ζωγραφικά σχόλια» για ποιητικές συλλογές των εκδόσεων «Ίκαρος», φωτογραφίες και κείμενα, ενώ εντοπίζεται το συναπάντημα του Μόραλη με σπουδαίους πνευματικούς ανθρώπους της εποχής του, τον Οδυσσέα Ελύτη και τον Γιώργο Σεφέρη, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Κάρολο Κουν, τη Ραλλού Μάνου και άλλους, προσωπικότητες που συνέθεσαν τον πολιτισμό της μεταπολεμικής Ελλάδας.
Τέλος, σχετικά με το δρώμενο που θα παρουσιαστεί, διευκρίνισε ότι πρόκειται για την περίληψη της συνέντευξή της με τον Μόραλη.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass