ΣΤΙΣ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Οι Κοζάκοι της Ρωσίας στη Λάρισα

Δημοσίευση: 17 Νοε 2008 2:23 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:57
  Το Κρατικό Χοροθέατρο «Κοζάκοι της Ρωσίας» αποτελεί ένα από τα καλύτερα επαγγελματικά χοροθέατρα. Το μεγάλο μπαλέτο Κοζάκων θα δώσει μια μοναδική παράσταση στη Λάρισα την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Ωδείο, στις 9 το βράδυ. Η γενική είσοδος είναι 25 ευρώ και εισιτήρια προπωλούνται στο δισκοπωλείο «Melody» στην οδό Ρούσβελτ.
ΟΙ ΚΟΖΑΚΟΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Ο κρατικός χορευτικός θίασος Ρώσων Κοζάκων συγκαταλέγεται στους ηγετικούς επαγγελματικούς χορευτικούς θιάσους της χώρας. Ο θίασος προσφέρει στους θεατές ένα εκπληκτικό, δυναμικό πρόγραμμα. Συνεπαίρνει τους οπαδούς της χορευτικής τέχνης με τους εξαιρετικά επαγγελματικούς χορούς Κοζάκων, τα τραγούδια και τις ορχηστρικές συνθέσεις.
Μετά από επιτυχημένες παραστάσεις στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Δανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Κορέα, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Γαλλία, την Τσεχία, τη Σουηδία, τη Σκοτία, τη Γιουγκοσλαβία, μπορούμε να μιλάμε για την ολοκληρωτική αναγνώριση ανά τον κόσμο «Forget Riverdance». «Αυτή η ομάδα αξίζει να θεωρηθεί ως η καλύτερη του κόσμου», έγραψε η «The Scotsman» (Μεγάλη Βρετανία) στις 21 Αυγούστου 2001 κατά τη διάρκεια των εμφανίσεών της στο Διεθνές Φεστιβάλ Εδιμβούργου.
Ο θίασος ιδρύθηκε στο Lipetsk το 1990 από τον τιμώμενο καλλιτέχνη της Ρωσίας, Leonid Milovanov. Αποτελείται από 50 πρωταγωνιστές διαφορετικών ειδών. Το κύριο τμήμα της ομάδας είναι το μπαλέτο (30 χορευτές). Η ομάδα φωνητικών (10 τραγουδιστές) θεωρείται στολίδι της ομάδας και η ορχήστρα Δωματίου (10 μουσικοί) εκτελεί συνθέσεις σε παραδοσιακή και μοντέρνα μορφή.
Το πρόγραμμα του θιάσου μπορεί να ονομαστεί ως εγκυκλοπαίδεια της ζωής των Κοζάκων, που εκφράζεται στη σκηνική μορφή με πολύχρωμα και φωτεινά κοστούμια, εύθυμα τραγούδια και ακράτητες χορευτικές παραδόσεις και μια κληρονομιά πολλών περιοχών «Κοζάκων» στη Ρωσία - από τον ποταμό Don και Μαύρη Θάλασσα έως τη Σιβηρία και την Άπω Ανατολή. Ο θίασος περιλαμβάνει περισσότερους από 20 χορούς, 50 τραγούδια, 10 σόλο μουσικές συνθέσεις στη συνηθισμένη ροή του προγράμματός του. Μαζί με τους κοζάκικους χορούς, όπως «The Khoper Cossacks», «Cossack dance», «Black browed» κ.λπ., οι χορευτές εκτελούν λαμπρά τους ρώσικους παραδοσιακούς χορούς «Lipetskaya Matanya», «Dancing rivalry» και φυσικά τη διάσημη «Kalinka».
Οι παραστάσεις του Κρατικού Χορευτικού Θιάσου Ρώσων Κοζάκων δόθηκαν όχι μόνο στις κεντρικές αίθουσες συναυλιών της Ρωσίας, αλλά και σε διάσημες και περίβλεπτες αίθουσες και θέατρα ανά τον κόσμο. Μεταξύ αυτών η κρατική κεντρική αίθουσα συναυλιών «Ρωσία», η κρατική αίθουσα συναυλιών Τσαϊκόφσκι, το θέατρο «Sol Apollo» (Βαρκελώνη, Ισπανία), το «Θέατρο Calderon», το θέατρο Μαδρίτης (Μαδρίτη, Ισπανία), το «Θέατρο Coliseu» (Λισσαβόνα, Πορτογαλία), το θέατρο «Sadler ’s Wells» (Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία), η «Βασιλική Αίθουσα Συναυλιών» (Γλασκόβη, Μεγάλη Βρετανία), η «Αίθουσα St David» (Κάρντιφ, Μεγάλη Βρετανία), η «Βασιλική Αίθουσα Συναυλιών (Νότιγχαμ, Μεγάλη Βρετανία), το «Θέατρο Apollo» (Οξφόρδη, Μεγάλη Βρετανία), το «Θέατρο της Βασίλισσας» (Μπίρμιγχαμ, Μεγάλη Βρετανία), το «Μεγάλο θέατρο» (Blackpoll, Μεγάλη Βρετανία), το «Palace Theater» (Μάντσεστερ, Μεγάλη Βρετανία), το «Μέγαρο» (Αθήνα, Ελλάδα), το «Metro Center» (Χάλιφαξ, Καναδάς), την «Αίθουσα Καναδά» (Τορόντο, Καναδάς), την «Αίθουσα Carnegie» (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ), την αίθουσα «Chryster» (Νορφόλκ, ΗΠΑ) και πολλές άλλες.
Σε όλα αυτά τα μέρη το χορευτικό συγκρότημα «Κοζάκων της Ρωσίας» έδωσε θριαμβευτικές παραστάσεις και απέκτησε τη μεγαλύτερη φήμη στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς έγινε η πρώτη χορευτική φίρμα από τη Ρωσία. Αυτό επέδρασε και στον κρατικό βρετανικό Τύπο: Οι «The Times», «Εvening Standard», «Financial Times», «The Daily Telegraph» αναφέρθηκαν με ενθουσιώδεις κριτικές στις παραστάσεις του θιάσου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass